10 Enkle SEO Tips Som Fungerer

Du har lansert det nye nettstedet ditt, klar til å ønske mengder med nye kunder velkommen. Men hvis ingen finner det nye nettstedet ditt, hvordan vil de se hva du har å tilby?
Da kan du trenge noen gode SEO tips.

Det er derfor SEO (Search engine optimization) – inntjening av trafikk gjennom søkemotorer – har vært et veldig viktig tema for eiere av nettsted i over 20 år. Organisk trafikk er som kjent livsnerven til mange nettsteder.

Den dårlige nyheten når det kommer til SEO er at det ikke er så enkelt som å trykke på noen få knapper. Det er heller ikke en jobb som man bare gjør en gang; SEO må være en konsekvent del av den pågående markedsføring din. Det er også en overveldende mengde informasjon tilgjengelig online – hvordan vet du hvor du skal begynne?

Derfor har vi satt sammen denne guiden med SEO tips, triks og teknikker. For de fleste nettsteder gjelder de samme grunnleggende rådene – og vi har samlet det beste for å komme i gang. Vi har lagt til hvor du kan finne mer informasjon, pluss favoritt verktøyene våre for å få jobben gjort.

Den gode nyheten er at til tross for dekningen av temaet, jobber de fleste eiere av nettsteder ikke med SEO – dermed vil litt engasjement gi deg en stor fordel i konkurransen på markedet. Enda bedre, dette er ideer som ikke krever encyklopedisk kunnskap om koding for å prøves ut.

SEO kan virke skremmende, men alle kan forstå de grunnleggende prinsippene. Uansett ferdighetsnivå, er det alltid en mulighet til å forbedre nettstedet ditt. Klar til å komme i gang?

Så vi bestemte oss for å skrive innlegget og bare fokusere på de mest nyttige tipsene du kan gjøre på 15 minutter eller mindre.

1. Forbedre tittelkoder

Se på de høyeste nivået på dine kategorisider. Undersøkelsene mine viser at sider med netthandel kategorier skal føre opptil 32 prosent mer organisk søketrafikk enn produktsider.

Noen ganger kan en liten, sunn fornuftig tilpasning til en tittelkode gjøre en stor forskjell, spesielt hvis netthandelsplattformen din genererer standardtitler basert på etikettene i taksonomien din og nettstedets navn. Dette kan resultere i tittelkoder som “Women’s – [Your Site].”

Gir tittelkodene dine mening? Kan du gjøre dem mer spesifikke eller relevante? Hvis du for eksempel legger til “sko” i tittelkoden ovenfor, kan det være en fornuftig justering: “Damesko – [Nettstedet ditt].”

2. Fjern alt som bremser nettstedet ditt

Side hastighet er en viktig faktor i SEO.

Tidligere kunne du slippe unna med et nettsted som sakte lastes opp. Jeg kan huske en tid da jeg måtte vente i omtrent 5 minutter før et populært nyhetsnettsted var fullastet.

Jeg er sikker på at du kan kjenne deg til igjen.

Det er aldri en god opplevelse, men det er dødskysset på dagens markedsplass.

En treg side kan frustrere brukeropplevelsen og til slutt demotivere folk til å kjøpe produktet.

Data fra Strange Loop viser at bare 1 sekund forsinkelse i sidetall kan gi hele 7% tap i konverteringer.

Dette betyr at hvis sidene dine er trege, kjemper du en tapt kamp om organiske topplister, uavhengig av kvaliteten på innholdet ditt eller det profesjonelle nett designet ditt.

Bli kvitt ikke-essensielle elementer som bremser nettstedet ditt. Hvis du er WordPress-bruker, bør du vurdere å deaktivere programtillegg du kanskje har installert og aktivert, men som du faktisk ikke trenger.

Rydd opp i sidebaren og bare behold de viktige modulene.

3. Legg til interne lenker til nye sider

Interne lenker er koblinger fra en side på nettstedet ditt til en annen. De hjelper besøkende å navigere fra side til side, distribuere ‘link autoritet’ over hele nettstedet ditt, og Google bruker også sin ankertekst for å forstå sammenhengen.

Problemet er at når du publiserer en ny side, da vil den ha få eller ingen interne lenker. Så hvis du vil at siden din skal ha den beste sjansen for rangering, er det fornuftig å legge til noen.

For å finne relevante muligheter, søk på Google etter nettsted: yourwebsite.com “nøkkelord”. (Keywords)

Hvis det er mange relevante resultater, installer Ahrefs’ SEO toolbar. Den vil legge over SEO-beregninger i søkeresultatene. Deretter kan du se over på URL-rangering på hver av sidene for å prioritere å legge til interne lenker fra sider med høyest autoritet.

4. Forstå konkurransen din

Identifiser dine organiske-søk konkurrenter – ikke nødvendigvis nettstedene som selger eksakte produkter og tjenester, men også informasjonssider og store forhandlere som konkurrerer om de samme setningene. Wikipedia, Vogue magazine og Walmart er konkurrentene dine hvis de tar plass på søkeresultat siden. Spør deg selv:

  • Hva gjør de bra i organisk søk?
  • Hvilke temaer inkluderer de som du ikke gjør?
  • Hvordan strukturerer de nettstedet for å målrette verdifulle søkeord?
  • Hvordan engasjerer de kunder?

Studer også deres anmeldelser og sosiale medier for å identifisere produkter eller informasjon om nettstedet som kan forbedre dine egne tilbud og brukeropplevelse.

5. Link til andre nettsteder med relevant innhold

For de fleste er det dårlig å koble til relevante og autoritative innholdssider fordi det leder folk vekk fra siden din.

Men jeg har en annen teori. Linkbygging er fortsatt en grunnleggende del av strategien for smart søkemotoroptimalisering. Jeg linker til tonnevis av nettsteder og kilder av høy kvalitet, inkludert til min direkte konkurranse. Hvorfor? Fordi det hjelper deg, leseren min.

Hvis du har lest blogg innleggene mine, vil du merke at det er min stil å linke til andre nettsteder. Hver gang jeg skriver et nytt innlegg, refererer jeg til andre pålitelige nettsteder, der det er passende.

Du kan ikke forvente å komme fra andre nettsteder hvis du ikke er villig til å gjøre det selv først. For eksempel, hvis du ønsker å få innkommende lenker fra en autoritativ blogger, er en av de enkleste måtene å gjøre det er å vise din vilje til å linke til disse bloggene gjennom ditt eget innhold.

Selvfølgelig bør du bare linke til innholdssider som gir stor verdi. Det er en god SEO-praksis.

Enda viktigere, du kan varsle en influencer når du linker til dem, og hvis innlegget ditt er verdifullt, kan de linke tilbake til deg, dele innlegget eller til og med sende det til deres enorme følgerskare.

Linkbygging handler også om kvalitet, ikke kvantitet. Du vil bygge mer tillit innenfor din nisje hvis du har noen få autoritative lenker i stedet for et dusin lenker av dårlig kvalitet.

6. Gjenta blogginnlegg som videoer

Folk liker forskjellige innholds formater basert på deres personlige preferanser. Noen liker videoer mens andre foretrekker å lese. Så en enkel måte å nå et bredere publikum på er å gjenbruke blogginnlegg som videoer.

Hvis innlegget allerede får mye organisk trafikk, er det en god kandidat for gjenbruk. Hvorfor? Fordi du deretter kan legge inn en video i blogginnlegget ditt for å appellere til flere besøkende.

Du bør også vurdere å gjenopprette innlegg om emner som folk søker etter på YouTube.

Å gjøre om blogginnlegg til videoer kan også hjelpe deg med å få plass på flere steder i Googles søkeresultater takket være video karusellen.

7. Lag vanlig innhold

Lag kontinuerlig innhold som er skreddersydd for ditt publikum. Du trenger ikke å skape et nytt blogginnlegg eller annet innhold hver dag. Det er urealistisk for mange nettsteder. Fokuser på å publisere unikt innhold minst månedlig, om ikke ukentlig. Struktur og konsistens er nøkkelen.

“Innhold” trenger ikke bare å være tekst. Bruk illustrasjoner, produktbilder, instruksjonsvideoer eller annet innhold som hjelper kundene. Å levere verdier er viktig. Hvis innholdet ikke fyller et behov eller engasjerer dine kunder og potensielle kunder, har du kastet bort tiden din og deres.

8. Skriv unike og relevante metabeskrivelser for hver av sidene dine

Et av de viktigste SEO-tipsene som folk flest overser, er den godt utformede metabeskrivelsen.

Metabeskrivelsen er den første delen som folk ser når Google viser siden din for å søkere.

Generelt liker ikke søkemotor giganten duplisert innhold. Ja, det er tider når det er behov for å sitere et avsnitt eller en setning fra et annet nettsted (og linke tilbake til kilden), men hvis publisering av duplisert innhold er din stil, vil du snart finne ut at det er nesten umulig at nettsiden vil bli en suksess på lang-sikt.

På samme måte kan dupliserte metabeskrivelser gi deg problemer. Men selv om du ikke blir straffet med en gang, skaper du heller ikke en god brukeropplevelse.

Du kan ikke ha samme metabeskrivelse for en side som snakker om e-postmarkedsføring og en side om salg. Det er stor forskjell i disse emnene, og metabeskrivelsene dine skal kommunisere dette.

Hvis du er WordPress-bruker, kan du fikse dupliserte metabeskrivelser ved å installere All-In-One-SEO Pack eller Yoast-plugins.

Bla deretter ned til bunnen av siden i WordPress-redigereren din, og legg til en unik tittelkode og metabeskrivelse.

9. Utvid søkeordene dine med relaterte søk

En fantastisk og gratis måte å få nye ideer til søkeord innenfor din nisje, er å bruke data som Google gir for hvert søk. Uansett hva du søker på Google, finner du relaterte søk nederst på siden. Kan du bruke noe av dette til å forbedre innholdet ditt?

På samme måte kan vi få mange ideer ved å bruke Googles forslags funksjon (listen over forslag Google viser når du begynner å skrive i søkefeltet). Disse forslagene blir foreslått etter som de er de ordene Google registrerer ofte er brukt.

Verktøy som søkeord verktøy og Uber Suggest lar deg skrive inn ditt søkeord og finne mange varianter, alt basert på reelle søk.

Enda bedre, noen av disse verktøyene lar deg gjøre det samme for YouTube, Amazon, Wikipedia og mer for å få andre søke typer som video- eller detaljhandel begrep.

10. Bygg momentium med sosiale medier

Sosiale medier lar deg knytte kontakt med publikum. Å pleie disse forholdene øker eksponeringen av innholdet ditt, og dermed sannsynligheten for at noen vil blogge om det eller linke til det.

Forbruker fokuserte bedrifter vil sannsynligvis finne mest verdi på Facebook og Twitter. B2B-selskaper fokuserer vanligvis på Twitter og LinkedIn, men Facebook også.

Hvis du har inspirerende og attraktive bilder, kan du legge Instagram eller Pinterest til i denne listen. Hvis du er åpen for å lage videoer, kan du definitivt bruke YouTube.

Flere tanker og tips

Alderen til et domene eller en nettside er også et av de beste SEO-tipsene du bør huske på. Det er faktisk avgjørende for din suksess.

Av denne grunn må du ikke endre domenenavnet ditt konstant. Velg et og hold deg til det, med mindre det er en veldig god grunn til å endre.

Dette kan skje – bare ikke gjør det til en vanlig praksis.

Hvis du tidligere har publisert et innlegg som ikke lenger er relevant for publikummet, spesielt på grunn av nye endringer fra Google, kan du arbeide for å oppdatere siden i stedet for å skape nytt innhold helt fra bunnen av. Eller i verste fall, 301 omdirigerer de til et nyere og mer oppdatert innhold på nettstedet ditt som er mer relevant enn den opprinnelige artikkelen.

På den måten kan du beholde koblingene, delingen på sosiale medier og alt annet engasjement som allerede er opptjent.

Til slutt, lær å fokusere på å lage innhold med lange søkefraser (f.eks. Markedsføringsteknikker for sosiale medier), og ikke hovedtemaet (f.eks. Sosiale medier).

Ingen av disse tipsene skal ta mer enn 15 minutter. Du kan implementere alle på tre timer. Det er ikke lenge, med tanke på effekten de vil ha for nettsiden din.

Har du spørsmål over tipsene ovenfor? Kommenter gjerne nedenfor.