Hva Er Digital Markedsføring

Så, hva er digital markedsføring?
Så tilgjengelig som internett er i dag, ville du trodd meg hvis jeg fortalte deg at antall personer som bruker nettet hver dag fremdeles øker?

Det er tro det eller ei sant. Faktisk har “konstant” internettbruk økt blant voksne med hele 5% bare de siste tre årene, ifølge Pew Research. Med denne økende trenden, har måten folk handler og kjøper på virkelig endret seg mye- noe som betyr at offline markedsføring ikke er så effektiv som det tidligere har vært.

Markedsføring har alltid handlet om å få kontakt med publikum på rett sted og til rett tid. I dag betyr det at du må møte dem der de allerede bruker tiden sin: på internett.

Velkommen til digital markedsføring – med andre ord, hvilken som helst form for markedsføring som eksisterer online.

Hva er digital markedsføring?

Hvis du lurer på hva digital markedsføring er … det er reklame levert gjennom digitale kanaler. Kanaler som sosiale medier, mobilapplikasjoner, e-post, webapplikasjoner, søkemotorer, nettsteder eller hvilken som helst ny digital kanal.

Eller en enklere versjon …

Digital markedsføring er enhver form for markedsføring av produkter eller tjenester som har en tilknytning til elektroniske enheter.

Det er grunnen til at det har eksistert i flere tiår (fordi elektronikk har det) og hvorfor det ikke nødvendigvis har noe å gjøre med innholdsmarkedsføring, Google-annonser, sosiale medier eller retargeting.

Digital markedsføring kan gjøres både online og offline.

Og begge typer har betydning for en god digital markedsføringsstrategi.

Hvordan fungerer digital markedsføring?

På mange måter er ikke digital markedsføring annerledes enn tradisjonell markedsføring. I begge søker smarte organisasjoner etter muligheter for å utvikle gjensidig relasjoner med kunder, potensielle kunder og leads.

Men digital markedsføring har erstattet de fleste tradisjonelle markedsføringsteknikker fordi den er designet for å nå dagens forbrukere.

For eksempel…

Tenk på det siste viktige kjøpet du gjorde. Kanskje du kjøpte et hjem, leide noen til å ordne taket eller byttet papir leverandør til kontoret ditt.

Uansett hva det var, begynte du sannsynligvis med å søke på Internett for å lære mer om tilgjengelige løsninger, hvem som tilbyr dem, og hva de beste alternativene dine var. Din endelige beslutning var da basert på vurderingene du leste, vennene og familiemedlemmene som du konsulterte, og løsningene, funksjonene og prisene du undersøkte.

De fleste kjøpsbeslutninger begynner online.

Når dette er tilfelle, er en online tilstedeværelse helt nødvendig – uavhengig av hva du selger.

Nøkkelen er å utvikle en digital markedsføringsstrategi som gjør deg synlig og tilstede på alle stedene dine følgere allerede henger på, og deretter bruker en rekke digitale kanaler for å få kontakt med dem på forskjellige måter …

Innhold for å holde dem oppdatert med bransjenyheter, problemene de står overfor, og hvordan du kan løse disse problemene …

Sosiale medier for å dele innholdet og deretter engasjere seg med dem som både venner og følgere …

Søkemotoroptimalisering (SEO) for å optimalisere innholdet ditt, slik at det dukker opp når noen søker etter informasjonen du har skrevet om …

Annonsering for å drive betalt trafikk til nettstedet ditt, der folk kan se tilbudene dine …

Og markedsføring via e-post for å følge opp publikum for å være sikker på at de fortsetter å få løsningene de søker etter.

Når du setter sammen alle disse delene, vil du ende opp med en effektiv, brukervennlig digital markedsføringsmaskin. Og mens det ser skremmende ut å bygge denne maskinen fra bunnen av, er det så enkelt som at man lærer underveis å integrerer en digital markedsføringstaktikk.

5D-ene i digital markedsføring

For å forstå viktigheten av digital markedsføring for fremtidig markedsføring i enhver bedrift, er det nyttig å tenke på hvordan publikummet engasjerer seg. Dette kan hjelpe oss å forstå og administrere.

Digital markedsføring i dag handler om mange flere typer publikum interaksjoner enn nettsteder eller e-post …

De 5D-ene definerer mulighetene for forbrukere til å samhandle med virksomheten. Samtidig gir muligheter for bedrifter å nå ut og lære av publikum på forskjellige måter:

1. Digitale enheter – publikum oppdager merker når de bruker virksomhetens nettsider og mobilapper, vanligvis gjennom en kombinasjon av tilkoblede enheter, inkludert smarttelefoner, nettbrett, stasjonære datamaskiner, TV-er og spillenheter.

2. Digitale plattformer – de fleste interaksjoner på disse enhetene skjer via en nettleser eller apper fra de viktigste plattformene eller tjenestene, det vil si Facebook (og Instagram), Google (og YouTube), Twitter og LinkedIn.

3. Digitale medier -er forskjellige betalte, eide og opptjente kommunikasjonskanaler for å nå og engasjere publikum, inkludert er reklame, e-post og meldinger, søkemotorer og sosiale nettverk.

4. Digitale data – innsikten bedriftene samler om publikums profiler og deres interaksjoner med bedrifter. De fleste land har lover som krever at digitale data skal beskyttes.

5. Digital teknologi – markedsføring teknologi eller martech-stack som bedrifter bruker for å skape interaktive opplevelser fra nettsteder og mobilapper til kiosker i butikken og e-postkampanjer.

Hva er fordelene med digital markedsføring?

Å ha en sterk digital tilstedeværelse vil hjelpe deg på flere måter:

  • Det vil gjøre det lettere å skape bevissthet og engasjement både før og etter salget
  • Det vil hjelpe deg med å konvertere nye kjøpere til faste følgere som kjøper mer (og oftere)
  • Det vil starte munn-til-munn-deling og sosial deling – og alle fordelene som følger med dette
  • Det vil forkorte kjøpers reise ved å presentere de rette tilbudene til rett tid

Fungerer digital markedsføring for alle virksomheter?

Digital markedsføring kan fungere for enhver bedrift i enhver bransje. Uavhengig av hva selskapet ditt selger, innebærer digital markedsføring fortsatt å bygge ut kjøperpersoner for å identifisere publikums behov og skape verdifullt innhold online. Imidlertid er det ikke slik at alle bedrifter skal implementere en digital markedsføringsstrategi på samme måte.

B2B Digital markedsføring

Hvis bedriften din er business-to-business (B2B), vil sannsynligvis din digitale markedsføringsinnsats være sentrert rundt ledende generering på nettet, med det endelige målet at noen skal komme i kontakt med en selger. Av den grunn er rollen til markedsføringsstrategien din å tiltrekke og konvertere potensielle kunder av høyeste kvalitet til selgerne via nettstedet ditt og støtte digitale kanaler.

Utover nettstedet ditt, vil du sannsynligvis velge å fokusere innsatsen på forretnings fokuserte kanaler som LinkedIn der din demografi bruker tiden sin online.

B2C Digital markedsføring

Hvis bedriften din er business-to-consumer (B2C), avhengig av pris punktet for produktene dine, er det sannsynlig at målet med din digitale markedsføringsinnsats er å tiltrekke folk til nettstedet ditt og få dem til å bli kunder uten å måtte snakke med en salgsperson.

Av den grunn er det sannsynligvis mindre sannsynlig at du fokuserer på ‘potensielle kunder’ i sin tradisjonelle forstand, og mer sannsynlig at du fokuserer på å skape og forbedre en kjøpers erfaring, fra det øyeblikket noen lander på nettstedet ditt til det øyeblikket de kjøper .

Dette vil ofte bety produktfunksjonene dine i innholdet ditt er høyere oppe i markedsførings tunnelen enn det kan være for en B2B-virksomhet, og du må kanskje bruke sterkere oppfordring til handling (CTA).

For B2C-selskaper kan kanaler som Instagram og Pinterest ofte være mer verdifulle enn den forretnings fokuserte plattformen LinkedIn.

Hvor lang tid vil det ta å se resultater fra innholdet mitt?

Med digital markedsføring kan det ofte føles som om du kan se resultater mye raskere enn du kan med offline markedsføring, fordi det er lettere å måle avkastningen. Det avhenger imidlertid til slutt av omfanget og effektiviteten av din digitale markedsføringsstrategi.

Hvis du bruker tid på å bygge omfattende kjøper persona for å identifisere behovene til publikum, og du fokuserer på å skape kvalitetsinnhold på nettet for å tiltrekke og konvertere dem, vil du sannsynligvis se sterke resultater i løpet av de første seks månedene.

Hvis betalt annonsering er en del av din digitale strategien, kommer resultatene enda raskere – men det anbefales å fokusere på å bygge opp din organiske (eller ‘gratis’) rekkevidde ved å bruke innhold, SEO og sosiale medier for langsiktig, bærekraftig suksess.

Trenger jeg et stort budsjett for digital markedsføring?

Som med alt, avhenger det virkelig av hvilke elementer av digital markedsføring du ønsker å legge til i strategien din.

Hvis du fokuserer på interne teknikker som SEO, sosiale medier og det å skape innhold for et eksisterende nettsted, er den gode nyheten at du ikke trenger et veldig stort budsjett i det hele tatt.

Med inngående markedsføring er hovedfokuset på å skape innhold av høy kvalitet som publikum vil ønske å konsumere, så med mindre du planlegger å outsource arbeidet, er den eneste investeringen du trenger din tid.

Du kan komme i gang ved å være vert for et nettsted og skape innhold ved hjelp av HubSpots CMS. For de med et stramt budsjett kan du komme i gang med å bruke WordPress som vert på WP Engine, ved å bruke et enkelt tema fra StudioPress, og bygge nettstedet ditt uten å måtte bruke kode ved hjelp av Elementor Website Builder for WordPress.

Med eksterne teknikker som elektronisk annonsering og innkjøp av e-postlister, er det utvilsomt noen utgifter. Hva det koster, kommer ann på hva slags synlighet du vil motta som et resultat av annonseringen.

For eksempel, for å implementere PPC (pay per click) ved hjelp av Google AdWords, vil du gi bud for å konkurrere med andre virksomheter i din bransje for å vises øverst i Googles søkeresultater for søkeord som er tilknyttet virksomheten din. Avhengig av konkurransekraften til søkeordet, kan dette være rimelig eller ekstremt dyrt, og det er derfor også en god ide å fokusere på å bygge din organiske rekkevidde.

Hvordan passer mobilmarkedsføring inn i min digitale markedsføringsstrategi?

En annen viktig komponent i digital markedsføring er mobilmarkedsføring. Faktisk utgjør smarttelefon forbruket hele 69% av tiden som brukes på digitale medier i USA, mens det stasjonære digitale medier forbruket utgjør mindre enn halvparten – og USA er fremdeles ikke største forbruker i forhold til andre land. .

Dette betyr at det er viktig å optimalisere dine digitale annonser, websider, bilder fra sosiale medier og andre digitale eiendeler for mobile enheter. Hvis selskapet ditt har en mobilapp som gjør det mulig for brukere å engasjere seg med virksomheten din eller handle produktene dine, faller også appen din under den digitale markedsføringsparaplyen.

Det er viktig at de som engasjerer seg med virksomheten din online via mobile enheter, må ha den samme positive opplevelsen som de ville gjort på stasjonære enheter. Dette betyr å implementere et mobilvennlig nettdesign for å gjøre bruken av siden din brukervennlig for mobile enheter.

Det kan også bety at du reduserer lengden på leadsgenerering skjemaene dine for å skape en feilfri opplevelse for folk som laster ned innholdet ditt mens de er på farten. Når det gjelder bildene dine på sosiale medier, er det viktig at du alltid har en mobilbruker i tankene når du lager dem, ettersom bilde dimensjoner er mindre på mobile enheter, noe som betyr at tekst kan bli avskåret.

Det er mange måter du kan optimalisere dine digitale markedsføringsmidler for mobile brukere, og når du implementerer en hvilken som helst digital markedsføringsstrategi, er det veldig viktig å vurdere hvordan opplevelsen vil oppleves på mobile enheter.

Ved å sikre at dette alltid er et tema, vil du skape digitale opplevelser som fungerer for ethvert publikum, og dermed oppnå de resultatene du håper på.

Konklusjon

Så digital markedsføring handler om å bruke digital teknologi for å oppnå markedsføringsmål. Det er ikke noe vesentlig behov for at digital markedsføring alltid skal være atskilt fra markedsavdelingen, ettersom målene for begge er de samme.

Imidlertid er det foreløpig et nyttig tema fordi digital markedsføring krever et visst ferdighets sett for å utnytte digital teknologi effektivt.