Hva er en landingsside?

Hva er en landingsside? Trenger jeg eller min bedrift en landingsside? Du får svar på dette og mye mer i denne artikkelen.Å konvertere besøkende til potensielle kunder er det mest verdifulle en landingsside kan bidra med. Hvordan du kan få til det, og mer, ser vi på her.

Hva er en landingsside?

I digital markedsføring er en landingsside en frittstående webside, laget spesielt for en markedsføring eller reklamekampanje. Det er der en besøkende “lander” etter at de har klikket på en kobling i en e-post, eller annonser fra Google, Bing, YouTube, Facebook, Instagram, Twitter eller lignende steder på nettet.

I motsetning til websider, som vanligvis har mange mål og oppmuntrer til utforskning, er landingssider designet med et enkelt fokus eller mål, kjent som en oppfordring til handling (eller CTA, som det heter på markedsføringsspråket).

Det er dette fokuset som gjør destinasjonssider til det beste alternativet for å øke konverteringsraten for markedsføringskampanjene dine og redusere kostnadene for å skaffe nye kunder eller et salg.

Her er et eksempel på en meget god landingsside. Det er for den kjente kokken Nigella Lawson.

Denne landingssiden har faktisk to konverteringsmål i et enkelt design:

(1) For det første er det å promotere turnéen hennes, en intim kveld med Nigella Lawson. Den inneholder en enkel overskrift, en kort beskrivelse og en sterk CTA.

(2) Under er nok en oppfordring til handling, denne for å finne oppskrifter, og det er grunnen til at mange sannsynligvis kommer til nettsiden hennes i utgangspunktet.

Den inneholder alle de effektive elementene i god landingssidedesign, som vi kommer til. Men før vi gjør det, la oss snakke om hvordan en landingsside kan være nyttig for din bedrift.

Hvordan fungerer landingssider?

Slik fungerer en landingsside:

  1. En person ser en oppfordring til handling og havner på en landingsside med et skjema.
  2. Personen fyller ut et skjema som konverterer dem fra besøkende til en såkalt “lead” eller kontakt.
  3. Informasjonen fra skjemafeltene blir deretter lagret i leadsdatabasen din.
  4. Du markedsfører spesifikt til den nye kontakten basert på informasjonen de har delt om seg selv.

Er en landingsside akkurat som et hjemmeside?

Nei! En landingsside er ikke hjemmesiden din.

Hvorfor?

Har hjemmesiden din …

  • Ett eneste formål?
  • Én avgrenset mulighet til konvertering (for eksempel en enkelt oppfordring)?

Hjemmesiden din er “noden” der besøkende finner ting de er interessert i å finne.

Det er der du introduserer deg for de besøkende og gir en oversikt over verktøyene / funksjonene / produktene dine. Hjemmesiden din har sannsynligvis til og med CTA-knapper og skjemaer (for eksempel et “påmeldingsskjema”, “gratis prøveversjon” -knapp, produktkoblinger og så videre).

Men hjemmesiden din er ikke designet for å konvertere til bare ett enkelt mål. Snarere er det bygget for å imøtekomme flere produkter og få folk til å lære mer.

Typer landingssider

Du vil se mye variasjon der ute, avhengig av detaljene i virksomheten, men det er virkelig to arketypiske landingssider (definert av målene deres):

1. Lead Generation Landing Pages

Disse kalles også “lead gen” eller “lead capture” -sider. Disse bruker et skjema som sin oppfordring til handling. Dette skjemaet samler nesten alltid kontaktinformasjon, for eksempel navn og e-postadresse til besøkende.

B2B-markedsførere og selskaper som selger kostbare produkter bruker denne typen landingsside for å lage en liste over potensielle kunder. Noen ganger tilbyr de noe gratis, som en ebok eller webinar, i bytte mot kontaktinfo. Netthandelsmerker kan også bruke disse sidene til listebygging, eller tilby gratis frakt eller spesialtilbud.

2. Klikk på landingssider

Ofte brukt av netthandelsmarkedsførere og SaaS (software-as-a-service) markedsførere, går klikkside direkte for salg eller abonnement.

Vanligvis har de en enkel knapp som oppfordring til handling som sender den besøkende inn i handlekurven eller fullfører en transaksjon.

Her er en liste over brukstilfeller du kan bruke en landingsside til:

Google- eller Facebook-annonser: En landingsside hjelper deg å få en positiv ROI for annonsering ved å fokusere den besøkende oppmerksomheten på den spesifikke tingen eller kampanjen du promoterer.

Innhold via e-post: Landingssider brukes ofte til leadgenerering, og gjør det enkelt for bedriften din å gjøre besøkende til potensielle kunder ved å incentivere dem med en ebok, bransjerapport, nettkurs, case study, etc.

Gratis prøveversjon: Hvis bedriften din har en prøvekomponent, må du fokusere den besøkende på det målet ved å bruke en landingsside.

Produktside: Å fokusere den besøkendes oppmerksomhet på et spesifikt produkt er en fin måte å forbedre sjansen for at de vil kjøpe det. De mest suksessrike e-handelsbedriftene har individuelle landingsside for hvert av produktene sine.

Kampanjeside: Hvis du kjører en Black Friday-kampanje, spontant gjør “Kjøp en få en gratis”, eller gir et gratis års abonnement på programvaren din, skal siden du er vert for at kampanjen er en landingsside – kun fokusert på det enkelt konverteringsmål.

VIP-demo / Kontakt oss: For mange virksomheter (eiendom, B2B, SaaS, gjestfrihet og andre) er “kontakt oss” -siden faktisk en av de mest økonomisk viktige sidene på deres hjemmeside. Vurder å bruke beste praksis for landingssiden for å optimalisere opplevelsen av Kontakt oss.

8 viktige elementer i en landingsside

Alle effektive landingssider har åtte vanlige elementer. La oss se på hvert av disse elementene i detalj.

1. En morderoverskrift

En overskrift er der alt begynner – interesse, oppmerksomhet og forståelse. Det er det som tvinger en besøkende til å bli og lære mer om hva du tilbyr – eller ikke.

2. Overbevisende underoverskrifter

Det neste elementet du trenger for å lage en effektiv landingsside , er underoverskriften.

Hvis overskriften får besøkende til å se ut, bør underoverskriften få dem til å holde seg. Til sammen utgjør disse kopiene delene av en landingsside.

3. Bilder

Visuelt innhold er en viktig del av landingssidene som fungerer.

Faktisk behandler hjernen bilder 60 000 ganger raskere enn tekst. Dette betyr at besøkende blir påvirket av bildene på landingssiden din umiddelbart.

4. En forklaring

Landingssiden din må gjøre det du tilbyr perfekt.

Tross alt, hvis en potensiell kunde ikke forstår hva produktet eller tjenesten din handler om, har du mistet dem. Så en grei forklaring er avgjørende.

Hvis landingssiden din er beregnet på et enkelt produkt eller en tjeneste, kan du komme unna med overskriften og underoverskriften som eneste eksemplar.

5. Noe om smerte

Din første reaksjon på denne underrubrikken kan være:

“Noe om…? Er ikke det ganske vagt? ”

Ja. Men dette punktet er med vilje vag fordi ideen om “smerte” etterlater mye rom for tolkning.

Her er psykologien bak smerte: Mennesker er kablet for å unngå smerter. Hvert produkt eller tjeneste kan hjelpe deg med å lindre smerter på noen måte.

Hvis du kan få noen til å tenke på smertene sine, vil de ubevisst søke lettelse fra den smerten, og derved ha større sannsynlighet for å konvertere.

6. Noe om glede

Akkurat som mennesker er maskiner som unngår smerter, er vi også lystssøkende dyr. Hvert menneske motiveres av ønsket om å få glede, som kan ha en rekke former.

7. Metoder for kontakt

Er virksomheten din legitim? Gjør det så klart på landingssiden din.

Noen av de mest overbevisende landingssidene jeg har besøkt, har flere kontaktmetoder, inkludert et telefonnummer, en fysisk adresse, en e-postadresse og et kontaktskjema.

8. En kraftig oppfordring til handling

For å lage en landingsside med høy konvertering, er dette det viktigste elementet av alt: handlingen.

Ingen elementer som er oppført i denne artikkelen er like viktig som din oppfordring til handling. Tross alt er dette elementet som resten av innholdet på siden er designet for å lede besøkende oppmerksomhet til.

Det er det som til slutt konverterer besøkende til kunder.

Beste praksis for landingsside

Landingssider kan vise brukere verdien av produktet eller tjenesten din første gang de engasjerer seg i merkevaren din. De er også en måte å direkte markedsføre til brukere og fange potensielle kunder.

For å ha en vellykket landingsside må du skrive en kopi som konverterer og setter ett mål (og bare ett mål) som du vil oppnå.

En landingsside med høy konvertering er et sted der all din innsats kommer til å utføres. Dette er stedet hvor kunder klikker, folk kjøper, og du tjener inntekter.

Så ikke rot det!

Å lage din egen konverteringsfokuserte landingsside kan være vanskelig å få rett hvis du mangler erfaring. Hvis du er usikker, ikke endre det.

Et erfaren digital markedsføringsselskap kan hjelpe deg med å sette opp din digitale markedsføringskampanje, spore avkastningen og gjøre livet ditt mye enklere.

Ser du ikke lenger etter det selskapet og slutter å spørre hva er en landingsside? Vi har alle svarene du trenger.