Hvordan Annonsere På Facebook

Så, hvordan annonsere på Facebook?
Facebook er verdens største sosiale nettverk og er en viktig annonseringsplattform å bruke for å få kontakt med publikum.

Den stadig skiftende Facebook-algoritmen kan gjøre det til en utfordring å få kontakt organisk med følgere. Men Facebooks micro targeting funksjoner lar deg nå ut til den eksakte målgruppen din. Det betyr at Facebook-ads kan få annonsen din foran et publikum som mest sannsynlig vil ha interesse for produktene eller tjenestene dine.

Det er bra for budsjettet, konverteringsfrekvensen og avkastningen. Du betaler bare for å nå de mest verdifulle potensielle kundene.

Det er viktig å forstå de forskjellige Facebook-annonsetypene og målrettingsalternativene hvis du vil oppnå de beste resultatene for din annonse. I denne guiden vil vi lede deg gjennom alt du trenger å vite, fra planlegging av din første annonse til utvikling av avanserte kampanjestrategier.

Hvordan sette opp en Facebook-reklamekampanje

Trinn 1: Sett mål for Facebook-annonsen din

Før du starter å lager annonser, er det viktig å først tenke på hvorfor du annonserer og hva du ønsker å oppnå. Ved å sette deg noen mål før du går live med annonsen, har du også noe å måle suksessen din mot.

Hvis du for eksempel ønsker å øke nedlastingen av mobilappen din via Facebook-annonser, kan du sette et mål om 100 nedlastinger den første måneden.

Dette vil også hjelpe deg når det gjelder å velge riktig mål for Facebook Ads-kampanjen din i trinn 3 nedenfor. Noen flere eksempler på mål kan være:

 • Øk trafikken til nettstedet mitt fra Facebook
 • Øk oppmøtet på arrangementet mitt
 • Generer nye potensielle kunder
 • Øk rekkevidden til innholdet vårt på Facebook
 • Øk engasjementet for vår Facebook-side

Trinn 2: Gå over til Facebook Ads Manager

Alle Facebooks annonsekampanjer kjøres via Facebook Ads Manager-verktøyet, som du kan få tilgang til direkte via facebook.com/ads, eller ved å klikke “Administrer annonser” i menyen på Facebook-kontoen din, eller ved å klikke på noen av CTA-ene på Facebook-siden din.

Når du er i Ads manager, kan du navigere med menyen til venstre på siden. For å komme i gang med din første annonse, klikk på den grønne knappen øverst til høyre på siden.

Trinn 3: Velg målet ditt

Når du klikker for å opprette en Facebook-annonse, kommer du til en side der du velger målet for kampanjen din. Det er mange alternativer her for hva du kanskje vil oppnå:

Facebook Annonsetyper

La oss først se på de forskjellige typene annonser Facebook tilbyr.

1. Klikk på nettstedet

Klikk på nettstedsannonser lar deg linke til bestemte sider på nettstedet ditt i nyhetsfeeden og i høyre sidefelt for både stasjonære og mobile brukere.

2. Nettsted konverteringer

Nettstedskonverteringsannonser lar deg lede besøkende til bestemte sider med det mål å gjøre disse besøkende om til salg, potensielle kunder eller abonnenter.

Før du oppretter annonsen din, vil du legge til en konverteringssporingspiksel på nettstedet ditt.

Du kan opprette konverteringssporingspiksler i Facebook Ads Manager. Du oppretter en piksel som skal legges til på hver side på nettstedet ditt som betyr fullføringen av et bestemt mål, for eksempel bestillingsbekreftelse siden når folk kjøper eller takke siden når folk sender inn et skjema.

Når du har konfigurert piksler for konverteringssporing, kan du opprette nettstedskonverteringsannonser. Disse kan plasseres i nyhetsfeeden og i høyre sidefelt for både stasjonære og mobile brukere.

3. Page post engasjement

Page Post Engagement-annonser lar deg øke antall likes, delinger og kommentarer på innleggene på Facebook-siden din.

Du vil kunne bruke video-, foto- eller tekstannonser i nyhetsfeeden for både stasjonære og mobile brukere samt i høyre sidefelt.

4. Side likes

Side likes-annonser lar deg målrette annonsen din mot målgruppene som mest sannsynlig vil konvertere til virksomhet og oppmuntre dem til å følge siden din.

Når du øker følgerskaren din, vil du kunne målrette annonser og organiske innlegg mot  potensielle kunder for å få flere likes på Facebook. Du kan plassere side likes-annonser i nyhetsfeeden for både stasjonære og mobile brukere, så vel som i høyre sidefelt.

5. Appinstallasjoner

Appinstallasjonsannonser lar deg øke antall personer til å installere mobilappen din med annonseplassering i nyhetsstrømmen til mobilbrukere.

6. Appengasjement

App Engagement-annonser lar deg oppmuntre folk til å bruke appen oftere med annonseplassering i nyhetsstrømmen til mobilbrukere.

7. Arrangement svar

Event Response-annonser lar deg få mer eksponering for ditt kommende arrangement sammen med svar fra personene du har invitert. Du kan plassere annonser for hendelsesresponser i høyre sidefelt for stasjonære brukere.

8. Videovisninger

Video visning-annonser lar deg kjøre nettopp det – visninger til videoene dine. Disse annonsene er optimalisert av Facebook for å bli vist til brukere som mest sannsynlig vil se videoer på Facebook på tvers av enheter.

9. Tilbud

Tilbudsannonser lar deg lede folk til butikken din ved hjelp av et spesialtilbud. Du kan plassere annonser med tilbud i nyhetsstrømmen for både stasjonære og mobile brukere, så vel som i høyre sidefelt.

10. Premium-annonser

Facebook tilbyr også førsteklasses annonseplassering for de som ønsker en garanti for at annonsen deres blir vist øverst i nyhetsfeeden eller høyre sidefelt for målrettede brukere, eller for de som ønsker å få plassering av en stor annonse på avloggingssiden.

Premium-annonser må vanligvis kjøpes som CPM via en IO (innsettingsordre), men noen kan opprettes i Facebook Power Editor. Disse annonsene er for større annonsører med høyere annonse budsjetter enn den gjennomsnittlige eieren av små og mellomstore bedrifter. Så for denne artikkelen vil vi bare fokusere på de tidligere nevnte standard annonsetypene.

Trinn 4: Definer publikum og budsjett

Tilpass målgruppen din

Dette trinnet er ekstremt viktig for suksessen til dine Facebook Ads-kampanjer. Publikummet for annonsen din kan tilpasses basert på følgende demografi:

 • Sted, man kan velge alt fra land, stat, by, postnummer eller adresse.
 • Alder
 • Kjønn
 • Språk
 • Interesser – Facebook ser på en persons interesser, aktivitet, sidene de liker og nære relaterte emner
 • Atferd – Ting som kjøpsatferd og hensikt, samt enhetsbruk
 • Tilkoblinger – Velg å vise annonsen til alle mennesker, bare de som er koblet til Buffer, eller de som ikke er koblet til Buffer

I tillegg, med Tilkoblinger-innstillingen, kan du velge avansert målretting, som lar deg inkludere eller ekskludere personer som er koblet til bestemte sider, apper eller hendelser.

Sette budsjettet

Når du har valgt målgruppen din, må du velge hvor mye penger du vil bruke på annonsen din. Når du setter et budsjett, er det viktig å huske at dette tallet representerer det maksimale beløpet du vil bruke.

Du kan også sette budsjettet til Daglig eller Levetid:

Daglig: Et dagsbudsjett er gjennomsnittet du bruker hver dag.

Levetid: Et budsjett basert på levetid er det maksimale du vil bruke i løpet av annonsesettet ditt.

For å spesifisere budsjetteringen ytterligere, bruk de avanserte alternativene – dette alternativet er koblet nederst på skjermbildet vist ovenfor. Denne delen lar deg spesifisere noen få ting:

Tidsplan

Velg om du vil at kampanjen skal starte med en gang eller gå kontinuerlig, eller om du vil tilpasse start- og sluttdatoene. Du kan også angi parametere slik at annonsene dine bare vises i bestemte timer og dager i uken.

Optimalisering og priser

Velg om du vil by på mål, klikk eller visninger. (Dette vil endre hvordan annonsen din blir vist og betalt for.) Ved å gjøre det, betaler du for at annonsen din skal vises til folk i målgruppen din som er mer sannsynlig å fullføre ønsket handling, men Facebook vil kontrollere hva ditt maksimale bud er.

Hvis du ikke vil at Facebook skal angi optimale bud for deg, må du velge manuell budgivning. Dette alternativet gir deg full kontroll over hvor mye du er villig til å betale per fullført handling. Imidlertid vil Facebook gi et foreslått bud basert på andre annonsørers oppførsel for å gi deg en forståelse for hva du bør sikte etter.

Levering

Leveringstype faller inn under to kategorier: standard og akselerert. Standard levering viser annonsene dine hele dagen, mens akselerert levering hjelper deg å nå et publikum raskt for tidssensitive annonser (Merk: dette alternativet krever manuell budpris).

Trinn 5: Velg plassering av Facebook-annonser

Bla ned for å velge hvor annonsene dine skal vises. Hvis du ikke har brukt Facebook-ads, er det enkleste å bruke automatiske plasseringer. Når du velger dette alternativet, vil Facebook automatisk plassere annonsene dine over Facebook, Instagram, Messenger og Audience network når de sannsynligvis vil oppnå de best resultat.

Når du har mer erfaring, kan det være lurt å plassere Facebook-annonsene dine på bestemte steder. Du har følgende alternativer:

 • Enhetstype: Mobil, stasjonær eller begge deler.
 • Plattform: Facebook, Instagram, Audience Network eller Messenger
 • Plasseringer: Feeder, historier, in-stream (for videoer), meldinger, in-artikkel og apper og nettsteder (eksternt til Facebook)
 • Spesifikke mobile enheter og operativsystemer: iOS, Android, telefoner eller alle enheter.

Trinn 6: Opprett annonsen din

Velg først annonseformatet, og skriv deretter inn tekst- og de visuelle komponentene for annonsen. Formatene som er tilgjengelige, vil variere avhengig av kampanjemålet du valgte tilbake i begynnelsen av denne prosessen.

Bruk forhåndsvisningsverktøyet nederst på siden for å sikre at annonsen din ser bra ut for alle potensielle plasseringer (mobil, stasjonær nyhetsfeed, høyre kolonne og så videre). Når du er fornøyd med valgene dine, klikker du på den grønne bekreftelse knappen for å sende inn bestillingen, og deretter venter du på å motta en e-post fra Facebook som gir deg beskjed om at annonsen din er godkjent.

Tekst og objektive spesifikasjoner for Facebook-annonser

For å lage de beste Facebook-annonsene, må du huske den anbefalte bruken av karakterer. Alt utover disse tekstgrensene vil bli avskåret.

Du må også forstå hvilke typer Facebook-annonser som fungerer med hvert av målene for annonsekampanjene beskrevet ovenfor.

Bildeannonser

 • Overskrift: 25 tegn
 • Linkbeskrivelse: 30 tegn
 • Brødtekst: 125 tegn
 • Kampanjemål: Alle unntatt videovisninger

Videoannonser

 • Overskrift: 25 tegn
 • Linkbeskrivelse: 30 teg
 • Brødtekst: 125 tegn
 • Kampanjemål: Alle unntatt katalogsalg

Facebook Stories-annonser

 • Tekst: Ingen antall tegn. Målet er å la 250 piksler være tekst frie øverst og nederst i annonsen.
 • Kampanjemål: Engasjement, meldinger, katalogsalg, butikktrafikk

Karusellannonser

 • Overskrift: 25 tegn
 • Linkbeskrivelse: 20 tegn
 • Brødtekst: 125 tegn
 • Kampanjemål: Alle unntatt engasjement og videovisninger

Lysbildefremvisningsannonser

 • Overskrift: 25 tegn
 • Linkbeskrivelse: 30 tegn
 • Brødtekst: 125 tegn
 • Kampanjemål: Alle

Samlingsannonser

 • Overskrift: 25 tegn
 • Linkbeskrivelse: ikke relevant
 • Brødtekst: 90 tegn
 • Kampanjemål: Trafikk, konverteringer, katalogsalg, butikktrafikk

Annonser med øyeblikkelig opplevelse

 • Tekst: Blokker med tekst på opptil 500 ord hver.
 • Kampanjemål: Alle unntatt leadgenerering, katalogsalg og meldinger

Messenger-innboks annonser

 • Overskrift: ikke relevant
 • Linkbeskrivelse: ikke relevant
 • Brødtekst: 125 tegn
 • Kampanjemål: Trafikk, appinstallasjoner, konverteringer, katalogsalg, meldinger

Trinn 7: Bestill

Nå er annonsen din klar til å starte. For å sende inn annonsen din, klikk på “Bestill” -knappen nederst til høyre på siden.

Når annonsen din er sendt inn, blir den gjennomgått av Facebook før den blir startet (du mottar en bekreftelses-e-post fra Facebook når annonsen er live).

Trinn 8: Overvåk annonsene resultatene dine

Når annonsene dine kjører, vil du holde et øye med hvordan de presterer. For å se resultatene deres, vil du følge med på to steder: Facebook Ad Manager og markedsføringsprogramvaren din.

Ifølge Facebook er det noen av de viktigste beregningene du skal se etter (og deres definisjoner):

Opptreden. Kan tilpasses ytterligere for å inkludere beregninger som resultater, rekkevidde, frekvens og visninger

Engasjement. Kan tilpasses videre for å inkludere beregninger som side likes, side engasjement og innleggsengasjement

Videoer. Kan tilpasses ytterligere for å inkludere beregninger som videovisninger og gj.sn. % av videoen som er sett.

Nettsted. Kan tilpasses videre for å inkludere beregninger som nettstedshandlinger (alle), til kassen, betalingsdetaljer, kjøp og legg til i handlekurven

Apper. Kan tilpasses videre for å inkludere beregninger som appinstallasjoner, appengasjement, kredittforbruk, mobilapphandlinger og kostnad per appengasjement

Arrangementer. Kan tilpasses ytterligere for å inkludere beregninger som arrangement svar og kostnad per hendelsesrespons

Klikk. Kan tilpasses videre for å inkludere beregninger som klikk, unike klikk, CTR (klikkfrekvens) og CPC (kostnad per klikk)

Innstillinger. Kan tilpasses videre for å inkludere beregninger som startdato, sluttdato, annonsesett navn, annonse-ID, levering, bud og mål

Uansett hvilken av disse beregningene du bruker for å måle suksessen til annonsen din, kan du finne dataene i Ads Manager.

Avsluttende ord

Takk for at du leste! Jeg håper du synes dette var en nyttig guide for hvordan man setter opp Facebook-annonser, og jeg håper våre referanser også har vist deg hva som kan oppnås med et begrenset budsjett.

Jeg vil gjerne fortsette samtalen med deg i kommentarfeltet nedenfor. Hva har vært den største suksessen du har hatt med Facebook-annonser? Hva er dine beste tips for å lage gode og inspirerende annonser?