Hvordan Annonsere På Google

Så, hvordan annonsere på Google?
Hvis du er ny i den digitale markedsførings verdenen, velkommen! Hvorfor tok det deg så lang tid å bestemme deg for å annonsere med Google?

Google eier mer enn 70% av markedsandelen for søkemotorer, så det å vite hvordan man kan annonsere på Google er et must for å lykkes med markedsføringsstrategier i 2020.

Google er rett og slett den mest populære og kraftige søkemotoren i verden.

I dette innlegget viser vi deg det grunnleggende i hvordan du kan annonsere på google, og vi dekker emner som hvordan Google bestemmer annonseplasseringer og strategier for å øke klikkfrekvensen.

Tenk på det, når du skal utfører et nettsøk, sier du ikke “la meg utføre et søk”, du sier “jeg vil google det.”

Selskapet har mettet søkemarkedet så mye at vi bruker navnet som et verb for handlingen den er ment å gjøre. Ta den, Bing!

Men fordi Google er så populært, er konkurransen hard i en verden av Google pay-per-click-annonsering.

Derfor skrev vi denne artikkelen.

Hva er Google Ads?

Google Ads er en gratis online annonsering plattform som gjør det mulig for bedrifter å betale for at annonsene deres skal vises på Googles resultatsider for søkemotorer (SERP) og i hele Google Displaynettverk.

Bedrifter kan bruke tjenesten for å få annonsene sine vist til riktig målgrupper akkurat i det øyeblikket de søker etter produkter som ligner på bedriftens produkter, noe som gjør det til en svært effektiv måte å lede relevant trafikk til bedriftens nettside og øke salg.

Du har kanskje hørt om “pay per click” -annonsering. Slik fungerer Google Ads. Hver gang en bruker klikker på annonsen din, betaler du et gebyr.

I motsetning til SEO (Search Engine Optimization), som det kan ta måneder eller år for å vise langvarige resultat, har PPC potensial til å levere resultater raskt. Godt optimaliserte annonser kan raskt vises i topplasseringen på SERP-er, over de organiske (ubetalte) søkeresultatene, slik at bedrifter kan ta størstedelen av trafikken. Google (betalte) annonser er merket med en liten “annonse” -etikett ved siden av URL-en.

Hvordan Google Ads fungerer

Google Ads fungerer med en PPC-modell (pay-per-click). Det betyr at markedsførere målretter seg mot et bestemt søkeord på Google og legger inn bud på søkeordet – slik konkurrerer de med andre som også kjemper om det søkeordet.

Budene du gir er “maksimale bud” – eller det høyeste du er villig til å betale for en annonse.

For eksempel, hvis ditt maksimale bud er $4 og Google fastslår at kostnaden per klikk er $2, får du annonseplasseringen! Hvis de finner ut at kostnaden per klikk er mer enn $4, får du ikke annonseplasseringen.

Et annet alternativ er at du kan angi et maksimalt dagsbudsjett for annonsen din. Du bruker aldri mer enn et bestemt beløp for den annonsen per dag, og dette hjelper deg med å få en bedre forståelse av hvor mye du bør budsjettere for den digitale annonsekampanjen.

Markedsførere har tre alternativer for bud:

 • Kostnad per klikk (CPC). Hvor mye du betaler når en bruker klikker på annonsen din.
 • Kostnad per tusende visning (CPM). Hvor mye du betaler per 1000 annonsevisninger.
 • Kostnad per handling (CPE). Hvor mye du betaler når en bruker utfører en bestemt handling på annonsen din (registrerer seg på en liste, ser en video osv.).

Google tar deretter budbeløpet og setter det sammen med en vurdering av annonsen din som kalles kvalitetspoeng. I følge Google:

“Kvalitetspoeng er et estimat av kvaliteten på annonsene, søkeordene og destinasjonssidene dine. Annonser av høyere kvalitet kan føre til lavere priser og bedre annonseplasseringer. ”

Poengsummen er mellom 1 og 10 – med 10 som den høyeste poengsummen. Jo høyere poengsummen din er, desto bedre vil du rangere og jo mindre må du bruke på å konvertere.

Kvalitetspoengene dine kombinert med budbeløpet ditt skaper annonse rangeringen din – posisjonen annonsen din vil vises på søkeresultat siden.

Og når en bruker ser annonsen og klikker på den, betaler markedsføreren en liten avgift for det klikket (dermed pay per click).

Tanken er at jo flere brukere klikker på en annonse, desto mer sannsynlig vil de oppnå annonseringens mål (f.eks. bli en kunde, salg).

Nå som du vet hvordan Google-annonsering fungerer, la oss ta en titt på de forskjellige typene Google-annonser du kan bruke til kampanjen din.

Typer Google Ads

Google tilbyr en rekke forskjellige kampanjetyper du kan bruke:

 • Søke kampanje
 • Display kampanje
 • Shopping kampanje
 • Video kampanje
 • App-kampanje

Slik annonserer du på Google (for nybegynnere)

Det er flere måter å annonsere på Google på.

Hvis dette er første gang du annonserer, vil du nå få en veldig detaljert guide som hjelper deg med å enkelt konfigurere Google-annonsen din.

For å kunne annonsere på Google, må du først ha en Google-konto for merkevaren eller virksomheten din.

Hvis du ikke har en enda, er det greit! Follow this link for instructions on how to create one.

Når kontoen din er i gang, er du klar til å annonsere på Google.

Trinn 1: Sett et mål

Først går du til Google Ads homepage. Derfra klikker du på Start nå-knappen midt på siden eller øverst til høyre.

Hvis du blir sendt til oversikten, klikker du på + Ny kampanje.

Du må nå velge kampanjemål. Det målet du velger, vil fortelle Google hvilken målgruppe du vil rette fokuset mot, samt hvordan de vil få budpengene dine.

Det er en rekke mål du kan velge. Når du har gjort dette, vil det hjelpe med å gi den riktige typen annonse for deg.

Tips: Et solid, veldefinert mål kan bety forskjellen mellom å lage en lead genererende maskin med Google Ads-kampanjen din, eller det å kaste bort både tid og penger.

Trinn 2: Velg firmanavn og nøkkelord

Når du har valgt målene dine, klikker du på Neste. På neste side må du oppgi et firmanavn.

Google Ads homepage

Klikk på Neste når du har lagt til firmanavnet. Du kan nå legge til en nettadresse dit brukerne skal bli ledet til etter at de har klikket på annonsen din.

På neste side kan du velge søkeord temaene som samsvarer med annonsen og merkevaren din. Husker du arbeidet du gjorde med Google Keyword Planner? Det er her det kan komme til nytte.

Add keyword themes to match ad to searchers

Når du har valgt søkeordene, klikker du på Neste.

Trinn 3: Velg målgruppe

På neste side kan du velge hvor du vil målrette annonsen din. Dette kan være i nærheten av en bestemt adresse, for eksempel mot en fysisk butikk eller et sted. Eller det kan være bredere som for eksempel land, regioner, byer eller postnummer.

Target ad in geographic area

Velg regionen du har som mål. Når du har gjort dette, klikker du på Neste.

Trinn 4: Lag en fantastisk annonse

Nå er det tid for den morsomme delen: A lage den faktiske annonsen.

I denne delen skal du opprette annonsens overskrift og beskrivelse. Alt blir gjort enda enklere med forhåndsvisning av annonsen i boksen på høyre side.

Google tilbyr også nyttige tips og eksempler på annonser slik at du enkelt kan starte annonse skrivingen.

Know your audience to craft effective ad campaign

Det er bare en ting du trenger å vite for å kunne skrive gode annonse kopier: Vit hvem publikummet ditt er.

Det finnes ingen store hemmeligheter eller triks for å skrive en fengende kopi. Når du kjenner markedet ditt, målgruppen din og nøyaktig hva smertepunktene deres er, kan du lage innhold som engasjerer dem til å klikke på annonsen raskere enn du kan si, “Don Draper.”

Trinn 5: Sett opp faktureringen

Denne delen er grei. Skriv inn all faktureringsinformasjonen din, samt eventuelle kampanjekoder kundene måtte ha for å kunne få rabatt.

Klikk deretter på Send.

Gratulerer! Du opprettet akkurat din første Google-annonse!

Men Ikke start feiringen ennå. Du må fortsatt lære hvordan du kan følge suksessen til Google-annonsen og hvordan du skal koble annonsen opp mot Google Analytics.

Hvordan spore Google Ads-suksess?

Du kan spore Google Ads-suksess ved å måle beregninger som samsvarer med kampanje målene dine. Noen viktige beregninger du bør vurdere når du evaluerer kampanjer, inkluderer:

1. Kvalitetspoeng

Som tidligere nevnt er kvalitetspoeng Googles måte å vurdere relevansen og kvaliteten på de valgte søkeordene og annonsene du oppretter (inkludert landingssidene de fører til). Høyere kvalitetspoeng resulterer generelt i lavere kostnad per konvertering.

Google tildeler automatisk en rangering på 6 kvalitetspoeng til nye søkeord til kontoen din. Du tror kanskje at et kvalitetspoeng på 10 er et sikkert tegn på suksess, men det er mer realistisk å sikte etter forskjellige kvalitetspoeng, avhengig av hvilke type søkeord du har valgt. Å score 9 eller 10 for merkede søkeord, for eksempel firmanavnet, er perfekt oppnåelig – mens en rangering på 3 eller 4 for konkurrerende søkeord er mer realistisk.

2. Klikkfrekvens

Hvis du bare fokuserer på en beregning (som vi ikke anbefaler!), Er klikkfrekvensen (CTR) den du må ta hensyn til. Dette er et beregning som viser hvor ofte folk klikker på annonsen din når de ser den. CTR er en av de viktigste faktorene Google bruker for å bestemme kvalitetspoengene som vi vet dikterer kostnad per klikk og til slutt kostnad per konvertering.

Hvis du har en sunn CTR, kan du være ganske sikker på at du viser en annonse med høy kvalitet som interesserer og engasjerer publikummet. Sikt etter en CTR på 1 prosent eller høyere. Mindre enn dette betyr at annonsen ikke tiltrekker seg målgruppen din, og du bør gjøre noen endringer.

3. Konverteringsfrekvens

Hvis du har aktivert konverteringssporing, vil denne beregningen fortelle deg hvor ofte noen klikker på annonsen din og fortsetter å konvertere. En konvertering refererer til at noen tar den ønskede handlingen, enten det er å kjøpe eller abonnere på en e-postliste.

Klikk er viktig, men de må lede et sted. Denne beregningen vil gi deg en god ide om avkastningen (ROI) på Google Ads-utgiftene dine. For å beregne konverteringsfrekvensen til en annonse, må du dele det totale antallet konverteringer med antall annonseklikk i løpet av en bestemt periode.

Det er mange flere beregninger som kan brukes til å overvåke suksessen til Google Ads, spesielt hvis du kobler Google Ads til Google Analytics. Dette er imidlertid de tre hoved beregningene du alltid bør holde et øye med, de vil gi deg god oversikt over hvilke resultater annonsene dine gir.

Hvordan spore Google-annonsen din med Google Analytics

Hvis du ikke sporer og analyserer Google-annonsekampanjen din, vil du tjene veldig lite på det.

Ved å analysere dataene dine, vil du lære deg hvilke endringer du trenger å gjøre for skape bedre resultat for fremtidige kampanjer.

For å få denne informasjonen, burde du koble Google Ads til Google Analytics.

Når du har gjort dette, følger du disse 7 trinnene fra Google for å koble de to tjenestene:

 1. Gå til Google Ads-kontoen din.
 2. Klikk på Verktøy-menyen.
 3. Klikk på Tilknyttede kontoer under Oppsett.
 4. Klikk på Detaljer under Google Analytics.
 5. Du kan nå se Google Analytics nettstedene du har tilgang til. Klikk på Sett opp lenke til nettstedet du vil koble til Google Ads.
 6. Na vil du kunne koble Google Analytics-visningen til nettstedet ditt.
 7. Klikk Lagre.

Du kan nå se viktige måleenheter som kostnader og klikk data for Google-annonsen din i Analytics. Dette er veldig viktig for å kunne bestemme justeringer for fremtidige kampanjer og måle suksessen til dine nåværende kampanjer.

Annonser på Google: Hva om CVR og CTR er dårlig?

Vi fortalte deg hva en konverteringsfrekvens (CVR)  er og hva en klikkfrekvens (CTR) er, men hva gjør du hvis du sliter med å få gode tall fra Google-annonse kampanjene dine?

Her er seks ting du må gjøre hvis du ikke ser god avkastning på annonserings utgiftene (ROAS) på Google Ads.

1. Sjekk budene dine:

Hvis budet ditt er så lavt at det ikke passer til søkeordet du går etter, vil annonseplasseringen bli påvirket negativt.

Noen ganger etter å ha sett positive resultater, begynner markedsførere å øke budene uten å øke budsjettene. Dette betyr at du samlet sett får færre visninger, noe som kan skade CTR.

2. Sjekk annonse planen din:

Annonse planene avgjør når Google-annonsekampanjen din skal vises for seerne.

Det er best å se gjennom annonse planen din hver uke. Ta en titt på resultatene fra forrige uke og se om annonsene dine må vises på et annet tidspunkt.

3. Kontroller annonsens status:

Som du kan fortelle nå, har Google sine egne kvalitetsregler. Sjekk alltid annonsens status i Google Ads-kontoen din for å sikre at den er aktiv og ikke har blitt avvist.

4. Sjekk om annonsens kopi kan optimaliseres:

Dette vil kreve split testing (Dette bør alltid gjøres).

Kopi Testing lar deg sjekke hvilken annonse kopi som fungerer best for målgruppen din. Noen ganger sier en annonse det rette på feil måte .

5. Sjekk destinasjonssiden din:

Dette er spesielt for konverteringsfrekvensen din.

En god CVR viser et god forhold mellom Google-annonsen din og destinasjonssiden din. En dårlig CVR kan indikere at når folk kommer til landingssiden din, finner de ikke det de vil ha. Grunnen kan være et designproblem, et kopi problem; det kan til og med være at siden er treg å bruke.

Hvis du tror landingssiden din kan trenge endringer og forbedringer, kan du sjekke innlegget vårt om å lage landingssider som konverterer.

6. Sjekk dine ad extensions:

Ad extensions er ekstra informasjon du kan legge inn i annonsen din for å øke antallet klikk eller forbedre brukeropplevelsen.

Typiske Google-ad extensions er firmaets telefonnummer eller viktig informasjon om produkt eller tjeneste.

Ad extensions vises vanligvis bare for de første resultatene, men du bør konfigurere dem i Google-annonsekontoen din i hver kampanje eller annonsegruppe.

Avsluttende ord

Annonsering i Googles søkenettverk er en fin måte å få vist frem innholdet ditt, men det må optimaliseres hvis det skal ha noe håp om å konkurrere mot andre konkurrenter på markedet.

Når du kjører en målrettet Google Search kampanje, er det viktig å følge nøye med på resultatene og gjøre justeringer der det er nødvendig. Dette vil hjelpe deg med å få god oversikt over målene dine og oppnå de resultatene du ønsker.

Bruk Google til å fremheve din bedrift og øke den generelle synligheten og lønnsomheten ved å annonsere på Google.