Hvordan Annonsere På Instagram

Så, hvordan annonsere på instagram?
En av de mest populære plattformene som brukes til annonsering er Instagram. Med et potensielt publikum på mer enn 928 millioner mennesker er Instagram-annonser et viktig verktøy for enhver markedsfører på sosiale medier. Med tilgang til Facebooks omfattende målrettings verktøy er Instagram-annonsering en effektiv strategi som er enkel å implementere.

Instagram gir kjempe muligheter for bedrifter i alle størrelser til å nå målgruppene sine.

Men ettersom flere og flere bedrifter blir med på Instagram og feeden blir mer konkurransedyktig, kan det være vanskeligere å skille seg ut i mengden.

Tenk deg å være i stand til å nå de spesifikke gruppene av Instagram-brukere du ønsker å komme i kontakt med, engasjere dem og konvertere dem til faste kunder.

Forskjellige typer Instagram-annonser

Det er for øyeblikket 5 annonserings alternativer på Instagram:

 1. Historieannonser
 2. Bildeannonser
 3. Videoannonser
 4. Karusellannonser
 5. Samling Annonser

Hvilken som er passer deg best, avhenger av en rekke faktorer, inkludert hvilket produkt eller hvilken tjeneste du selger, og hva målet med kampanjen din er.

1. Historierannonser

Instagram adopterte en funksjon som først ble populær på Snapchat, kalt Stories. Stories er korte utdrag av hverdagen som deles i bilder eller video som forsvinner etter 24 timer. Plattformen har åpnet dette som en reklamekanal som du kan bruke til å vise annonser til forbrukere.

Når du oppretter en Stories-annonse, kan du dele enten et bilde eller en video. Disse er integrert sømløst i en strøm av historier fra andre brukere som målgruppen din følger.

Stories tilbyr et “swipe opp” -alternativ for bedrifter, som gjør det mulig å dele en lenke med brukere. De trenger bare å dra fingeren opp på skjermen for å lede dem til dit du vil ha dem, enten det er til et blogginnlegg, produktside eller landingsside.

Merker som bruker historieannonser, kan også bruke Stories ’andre funksjoner som ansikts filtre, tekst, GIF og emoji for å få annonsene til å skille seg ut i mengden.

2. Bildeannonser

Disse består vanligvis av bilder i høy kvalitet av et produkt som plasseres i brukerens feed. Hovedmålet deres er å rette oppmerksomheten mot produktet eller tjenesten din med inspirerende bilder som får folk til å ville stoppe opp for å se annonsen din. Dette er en spesielt nyttig type annonse når et merke har en sterk og gjenkjennelig estetikk.

For å få potensielle kunder til å engasjere seg, har nettannonser konfigurerbare knapper som kan vise oppfordringer til handling som “lære mer” eller “handle nå.”

3. Videoannonser

Disse kan vises i enten Stories eller Instagrams hoved feed. De har den ekstra fordelen av å fange oppmerksomhet gjennom bevegelse når de automatisk spiller, selv når brukerens lyd er slått av.

4. Karusellannonser

Denne typen annonser kan bestå av bilder eller video for å vise frem virksomheten din. Instagrams karusellfunksjon lar deg legge ut flere bilder eller videoklipp som brukerne kan bla gjennom. Du kan være så kreativ som du vil!

For eksempel kan treningsprofiler vise korte treningsklipp. Et sminkeselskap har muligheten til å vise frem flere bilder av produktene deres, og et eiendomsselskap kunne legge ut en kort virtuell turné av forskjellige eiendommer. I likhet med bildeannonser har disse også en praktisk oppfordring knapp.

5. Samling Annonser

Instagram introduserte denne funksjonen i begynnelsen av 2018. Brukere kan se annonsen og trykke på den, og når de gjør det, får de muligheten til å kjøpe bestemte produkter direkte fra selve annonsen. Samling Annonser kan ta i bruk både bilder eller video.

Hvordan annonsere på Instagram i 2020

Å lære inn og ut av en ny annonserings plattform kan i begynnelsen virke overveldende. Den gode nyheten her er at hvis du allerede annonserer på Facebook, er det ikke mye å lære. Faktisk kan Instagram-annonser settes opp gjennom Facebook Ad Manager.

I denne delen vil vi fokusere på å lage annonser gjennom Facebook Ad Manager, som er den vanligste metoden på grunn av brukervennligheten og muligheten til å tilpasse disse annonsene i høyere grad enn det som er mulig i selve appen.

1. Naviger til Facebooks Ad Manager

For å navigere til Ad manager på Facebook,simply follow this link , antatt at du er logget på riktig Facebook-konto.

Merk: Det er ingen spesifikk Ad Manager for Instagram; Instagram-annonser administreres via Facebook Ads UI.

2. Sett et mål for annonsen din

Nå til den morsomme delen, velg kampanjemål. Heldigvis er målene navngitt på en selvforklarende måte. Trenger du mer trafikk? Velg trafikk målet. Ønsker du å øke merkevarebevisstheten? Velg merkevarebevissthet målet.

En ting å være oppmerksom på er at Instagram-annonser bare fungerer med følgende mål:

 • Merkebevissthet
 • Rekkevidde
 • Trafikk (for klikk til nettstedet ditt eller til app butikken for appen din)
 • Appinstallasjoner
 • Engasjement (kun for engasjement etter innlegg)
 • Videovisninger
 • Konverteringer (for konverteringer på nettstedet eller appen din)

Etter at du har valgt målet og navngitt kampanjen, kan det hende du må velge en Facebook-side som skal knyttes til kampanjen. Hvis du ikke har en Instagram-konto, vil denne Facebook-siden representere virksomheten din i Instagram-annonsene dine.

3. Velg publikum

Nå som du har valgt målet ditt, må du velge et publikummet for at annonsene dine skal nå de riktige personene. Dette er den virkelige fordelen til Instagram-annonser, siden du bruker Facebooks dybde av demografisk kunnskap for å nå ut til de riktige menneskene.

Hvis du har gjort dette for Facebook-annonser tidligere har du sannsynligvis allerede laget flere publikum, og er ganske kjent med prosessen. Hvis du er ny i denne prosessen, her er en oversikt over alle alternativene dine, slik at du kan lage et spesifikt publikum for dine annonser. (For eksempel hvis du vil målrette kvinner, i New York, mellom 19 og 65 år, som er interessert i yoga og helsekost, kan du gjøre nettopp dette!)

Sted: Enten du vil fokusere på et land, en region, en stat, en by, et postnummer vil stedsmålretting tillate deg å gjøre alt dette og mer. Det finnes og muligheter for å ekskludere eller inkludere bestemte steder.

Alder: Lar deg målrette deg mot personer mellom 13 og 65 år

Kjønn: Velg mellom alle, menn eller kvinner

Språk: Facebook anbefaler å la dette være tomt med mindre språket du målretter mot ikke er vanlig for stedet du målretter deg mot.

Demografi: Under «Detaljert målretting» finner du demografi, som har flere underkategorier med enda flere underkategorier under dem. For eksempel kan du målrette deg mot “Demografi”> “Hjem”> “Huseier”> “Leietakere.”

Interesser: Interesser er også under “Detaljert målretting” med flere underkategorier å velge  mellom. Hvis du for eksempel leter etter folk som er interessert i brennevin, science fiction-filmer eller luftfart, er disse alternativene tilgjengelige for deg!

Atferd: Atferd er nok et alternativ for “Detaljert målretting” med flere underkategorier å utforske. Enten det er kjøpsatferd, jobbroller, jubileer og bursdager eller annen atferd, alternativene er uendelige.

Tilkoblinger: Her kan du målrette mot personer som er koblet til siden, appen eller arrangementet ditt.

Egendefinert publikum: Egendefinert publikum lar deg laste opp din egen liste over kontakter slik at du kan målrette potensielle kunder som allerede kjenner til virksomheten din eller kunder som du ønsker å selge til.

Speilpublikum: Hvis du føler at det egendefinerte publikummet ditt har nådd sitt potensial, kan du opprette et speilpublikum. Dette vil gjøre det mulig for Instagram å finne mennesker som har lignende egenskaper og interesser til det eksisterende publikummet ditt.

Når du har konfigurert publikum, vil Facebook også gi deg en guide til hvor spesifikt eller bredt publikummet ditt er (som vises nedenfor).

Dette er et viktig verktøy å være oppmerksom på, fordi du vil finne en balanse mellom at publikum ikke er for stort (siden det sannsynligvis ikke er spesifikt nok), men heller ikke er for spesifikt (i den røde sonen), siden det kanskje ikke er så mange mennesker (hvis noen) å nå med så mange mål.

4. Velg plasseringen av annonsene dine

Dette er et viktig trinn hvis du vil at annonsene dine bare skal vises på Instagram og ikke på Facebook. Facebook Ads Manager pleier å velge automatisk både Facebook- og Instagram-plasseringer. Hvis du bare vil ha Instagram-annonser,

 1. Velg “Rediger plasseringer”
 1. Fjern merket for “Facebook” (og for noen mål, “Audience Network”) under Plattformer

Hvis du vil opprette Instagram Stories-annonser, klikker du på pilen til venstre for “Instagram” og velger Stories fra rullegardinmenyen:

Hvis du foretrekker det, kan du bruke de avanserte alternativene til å spesifisere hvilke mobile enheter og operativsystemer (Android eller iOS) du vil at annonsene dine skal vises. Dette er nyttig hvis du markedsfører en mobilapp.

Hvis du for eksempel vil markedsføre iOS-appen din, vil du kanskje velge “Bare iOS-enheter”.

5. Sett budsjett og tidsplan

Det neste, og det siste trinnet før du oppretter selve Instagram-annonsen din, er å angi hvor mye penger du vil bruke på Instagram-annonsene dine og hvor lenge du vil kjøre annonsene.

Når det kommer til budsjettet ditt kan du angi et dags- eller levetid budsjett. Dagsbudsjettet er det gjennomsnittlige beløpet du bruker på annonsene dine hver dag. Livstids Budsjettet er det totale beløpet du vil bruke i løpet av annonsenes levetid.

For tidsplanen din, kan du la annonsene dine kjøre kontinuerlig (til du når levetid budsjettet ditt eller stopper dem midlertidig) eller angi en start- og sluttdato og -tid.

Tips: Når du finner ut hvor mye du vil bruke når du annonserer på Instagram, begynn lavt. Du kan alltid øke budsjettet senere hvis annonsen din gir gode resultater.

Det er også avanserte alternativer for å justere budsjettet og tidsplanen. Hvis du er ny, kan du ignorere disse alternativene ettersom Facebook automatisk velger dem i henhold til sine egne anbefalinger.

Instagram-annonsetips og beste praksis fra eksperter

Nå har du alle tekniske ferdigheter som er nødvendige for å opprette en Instagram-annonse. Men flotte annonser er en kunst, ikke vitenskap.

Her er noen ting du må huske på når du lager en annonse som skal engasjere og glede brukere.

1. Lær publikummet ditt å kjenne

Når du kjenner publikummet godt, kan du lage meldinger som er spesielt til dem. Derfor er det så viktig å kjenne publikum før du begynner å lage din Instagram-reklame.

Tenk på annonsene dine fra potensielle kunders perspektiv:

 • Hvilken løsning tilbyr produktet eller tjenesten din?
 • Hva trenger og hva ønsker de?
 • Husk målene og verdiene deres når du oppretter annonsene. Dette handler om dem – ikke deg. For mer informasjon, sjekk ut våre guider for å lage publikums persona og hvordan definere mål for ditt markedet.

2. Velg tekst med omhu

Et bilde er verdt mer enn tusen ord – og det er bra, fordi du ikke kan bruke så mye tekst i Instagram-annonsene dine. Teknisk sett kan du bruke opptil 2200 tegn i de fleste Instagram-annonser, men bare to rader med tekst vises uten å bli avskåret.

Det betyr at hver tegn teller. Velg dem med omhu for å få kontakt med publikum og motivere dem til å klikke på CTA-knappen.

3. Engasjer publikummet ditt

Du må svare på kommentarer og likes på annonsene dine, akkurat som på de organiske innleggene dine.

Faktisk kan det være enda viktigere å holde øye med engasjement hos annonsene, siden du sannsynligvis vil få kommentarer og spørsmål direkte relatert til det annonserte produktet.

Svaret ditt kan utgjøre en forskjell når det kommer til å skape salg. Og ikke bare det ene kjøpet fra personen som kommenterte eller stilte et spørsmål, men fra alle de andre som ser hvor godt (eller ikke) du svarer på potensielle kunders bekymringer.

4. Test, mål og optimaliser

Som med Facebook-annonser, kan du se resultatene til Instagram-annonsene dine i Facebook Ads Manager.

Å holde øye med resultatene dine er nøkkelen til å vite hvordan du kan tilpasse strategien din og få mest mulig ut av Instagram-annonsen og budsjettet ditt. Konverterer “Lær mer” bedre enn “Handle nå”? Hva med forskjellige produktbeskrivelser, hashtags eller tekster? Eller forskjellige farger og bilder?

Å stille disse spørsmålene er et bra sted å starte.

Så legg ut annonser på Instagram! Dette er en plattform du absolutt ikke bør ignorere, og denne guiden skal ha gitt deg nok ressurser til å bli insta-famous.

Les også: Hos Zensuala får du massasjestav med rask frakt og overlegen kundeservice.