Hvordan Lage En Nettside

Hvordan lage en nettside? Følg vår enkle og effektive guide og kome i gang med din nettside allerede i dag.

Så, hvordan lage en nettside?
I 2020 kan alle lage og designe et nettsted uten å ha noe kunnskap om webutvikling, design eller koding.

Enten du vil lage et nettsted for deg selv eller for virksomheten din, kan du enkelt gjøre det ved å bruke riktige verktøy og ressurser.

Vår steg for steg veiledning hjelper deg med å opprette et nettsted fra bunnen av uten å måtte bruke penger på frilansere, dyre byråer eller nettstedutviklere.

Alt du trenger er 1-2 timer på fritiden for å fullføre guiden og sette opp et nettsted.

Det du trenger for å bygge et nettsted

 • Domenenavn (din egendefinerte webadresse, www.YourSite.com)
 • Webhost(tjeneste som er vert for nettstedet ditt)
 • WordPress (gratis, ofte brukt nettplattform)

For å bygge et fullt funksjonelt nettsted, må du sikre deg et domenenavn (webadresse) og en webhost konto. Disse to sørger for at nettstedet ditt er fullt tilgjengelig for andre. Uten disse vil du ikke kunne opprette et nettsted.

Når du har webhosting og et domene, kan du opprette et WordPress-nettsted. WordPress er den mest populære plattformen for bygging av nettsteder og brukes av hele 35% av alle nettstedene på Internett.

Å sette opp et WordPress-nettsted er vanligvis en enkel prosess med ett enkelt klikk gjennom din valgte webhost.

Når du er ferdig med denne guiden, har du et fullt fungerende nettsted på nettet, med et tilpasset domenenavn som er fullt tilgjengelig for andre.

Klar? La oss komme i gang…

Trinn 1: Velg et domene

Dette er den viktigste avgjørelsen du kan ta i prosessen.

Tross alt er det slik folk vil huske nettstedet og merke ditt. Derfor vil du skape noe minneverdig og unikt for din virksomhet.

Dessverre har vi dårlige nyheter: De fleste gode domenenavnene er tatt.

Internett har eksistert i fire tiår nå. Selvfølgelig har de gode blitt fanget opp.

Men det betyr ikke at du ikke vil kunne finne et perfekt domene for virksomheten din.

Når du skal lage et godt domenenavn, bør du tenke på følgende elementer:

 • Det må være lett å si og stave. Huskeregel: Potensielle besøkende skal kunne si domenet ditt en gang til vennene sine uten at de trenger å spørre to ganger om hvordan de skal stave eller si det.
 • Kort og godt. Vi anbefaler å ikke bruke mer enn 14 tegn. Du vil ikke ha et for langt domenenavn som er vanskelig å huske og uttale.
 • Gå med .com, .org eller .net. Selv om det er mange domenenavn systemer der ute, er det best å holde seg til de mest brukte. Du vil tross alt at alle skal kunne huske det.
 • Bruk navnet ditt. Et godt valg hvis man har en personlig blogg, nettside eller portefølje.
 • Unngå tall og bindestreker. Tall og bindestreker har en tendens til å se rart ut i en URL. Dette gjør det også vanskeligere for personer og fortelle andre hva nettadressen din er.

Kom opp med en liste over 5-10 potensielle domenenavn. Gå deretter til HostPapa.com for å se om noen av domenene dine er tilgjengelige.

Hvis du har noen tilgjengelige, flott! Velg den du liker best, og bruk den som domenet ditt. Hvis ingen av forslagene dine er tilgjengelige, er det greit.

Jeg anbefaler at du brainstormer flere ideer og søker til du finner et tilgjengelig domene som du føler passer deg og merkevaren din.

Trinn 2: Få webhost og registrer domene

I tillegg til å ha et domenenavn, trenger du webhosting.

Webhosting er en tjeneste som har ansvar som vert og lagring av nettsteds filene (innhold) på en sikker server. Uten en webhost er nettstedet ditt ikke tilgjengelig for andre å bruke.

Rimelig og pålitelig webhosting for nye nettsider koster vanligvis mellom $ 3 og $ 10 i måneden. Mindre enn en kopp kaffe, men dette er en viktig investering for suksessen til nettstedet ditt.

Uansett hvilket webhotell du velger, må du sørge for at det har følgende funksjoner:

 • GRATIS domenenavn med SSL (for sikkerhet)
 • Ett-klikk-installasjon for WordPress (gratis)
 • Egendefinerte e-postkontoer
 • Ubegrenset eller umålt bredbånd (ingen trafikkbegrensninger)
 • Kundesupport, helst 24/7 live chat

Hvis du finner en webhost som tilbyr alle tingene ovenfor, har du sannsynligvis funnet en god leverandør.

Vi anbefaler å bruke HostPapa.com for webhosting og for domener. De tilbyr gratis domeneregistrering for det første året, og å få et domenenavn og hosting fra det samme selskapet sparer deg litt tid og penger.

HostPapa har forskjellige verts pakker. Med vår link får du pakker fra $ 2,75 / mnd. Disse pakkene inneholder alle viktige funksjoner for å kunne opprette et nettsted.

Hvis du allerede har et domene du har kjøpt et annet sted, vil HostPapa kunne koble det til din nye hosting pakke.

Når du har fullført registreringsprosessen, vil du etter noen få minutter få øyeblikkelig tilgang, slik at du kan begynne å bygge nettstedet ditt med en gang.

Trinn 3: Installer WordPress

Personlig så liker jeg WordPress.org. Det er mange andre nettstedbyggere der ute å velge mellom, men WordPress er den store favoritten. Det er flere grunner til dette!

1. Brukervennlig og nybegynnervennlig

WordPress-plattformen er veldig enkel å bruke. Den er Ideell for nye bloggere og folk som starter en bedrift som trenger en solid online tilstedeværelse. Det er intuitivt, og hvis du vet hvordan du bruker vanlige Microsoft-programmer som Word eller Excel, er sjansen stor for at du allerede vet hvordan du skal publisere ditt eget innhold på nettstedet.

En annen fordel med WordPress er at den lett kan tilpasses med plugins, disse kan stort sett gjøre hva du vil for nettstedet ditt og slik at du får det akkurat slik du vil ha det. Om du vil bare ha et enkelt nettsted for en liten virksomhet eller et komplekst e-com-nettsted med hundrevis av produkter, WordPress er perfekt for begge.

2. Kraftig CMS

WordPress er ekstremt kraftig og kan håndtere de fleste typer nettsteder. Det er en pålitelig plattform for mange av de største nettstedene i verden. Den kan takle nesten hva som helst.

3. Nettsteder er responsive og mobilvennlige

Det er flere og flere som bruker smarttelefoner og andre mobile enheter for å surfe på nettet, derfor er det veldig viktig å ha et nettsted som er tilpasset disse mobile enhetene. I WordPress er de fleste temaene mobilvennlige.

4. Det vil ikke koste deg noe!

WordPress.org er gratis. Alt du trenger å gjøre er å kjøpe domenet ditt og hosting, og så er du i gang før du kan si “www.”

5. Stort fellesskap av herlige mennesker som kan hjelpe deg

WordPress er velsignet med et levende og hjelpsomt fellesskap av utviklere som gjerne hjelper deg hvis du skulle bli sittende fast eller få problemer med WordPress-nettstedet ditt.

Du kan installere WordPress på en rekke forskjellige måter, med alternativer for de som ønsker ultimat fleksibilitet eller for de som ønsker enkle løsninger. I denne guiden vil vi gå gjennom den enkleste metoden, trinn for trinn.

Installere WordPress med Softaculous App Installer

The Softaculous App Installer, tilgjengelig My cPanel, støtter en enkel installasjon av WordPress-plattformen med bare ett klikk. Logg på HostPapa Dashboard og velg My cPanel fra toppmenyen, og gå deretter ned til Softaculous App Installer.

Se etter WordPress-ikonet og klikk på dette for å fortsette.

Du vil se en beskrivelse av den valgte applikasjonen. Bruk fanene øverst på siden for å finne ut mer om WordPress-plattformen, og klikk deretter Installer nå for å fortsette.

Arbeid gjennom skjemaet for programvareoppsett for å konfigurere installasjonsinnstillingene.

 • Velg Protokoll – velg standard http: // eller sikker https: // for WordPress-installasjonen din hvis du har et SSL-sertifikat.
 • Velg domene – velg domenet du vil installere med WordPress. Hvis du ønsker å bruke et underdomen, se merknaden nedenfor.
 • I katalog – velg katalogen for WordPress-installasjonen din. Denne katalogen skal være ny og ikke eksistere.
 • Nettstedsnavn – skriv inn et navn på WordPress-bloggen din.
 • Nettstedsbeskrivelse – skriv inn en beskrivelse for bloggen.
 • Aktiver Multisite (WPMU) – merk av i denne boksen hvis du ønsker å opprette en WordPress Multisite-installasjon. Finn ut mer om WordPress Multisite i dette HostPapa-kunnskaps dokumentet: Slik installerer du et WordPress multisite-nettverk på HostPapa-kontoen din.
 • Admin Brukernavn – skriv inn et brukernavn for WordPress-administratorkontoen din.
 • Administrator Passord – skriv inn passord for WordPress-administratorkontoen din.
 • Admin-e-postadresse – skriv inn en e-postadresse for bruk i WordPress-administratorkontoen din. Denne kontoen må være gyldig og aktiv.

Som standard konfigurerer Softaculous automatisk databasenavnet og tabell prefikset tilknyttet WordPress-kontoen din. Klikk på linken Avanserte alternativer hvis du ønsker å konfigurere dette selv, sammen med programvareoppgradering innstillingene dine.

Velg et tema, og klikk deretter på Installer for å fortsette. Installasjonen tar noen sekunder, og deretter vises en lenke til WordPress-administrasjonspanelet. Klikk på lenken og logg på dashbordet for å begynne å jobbe på nettstedet ditt.

Installasjonen tar noen sekunder, deretter får du se WordPress-administrasjonspanelet. Logg deg på dashbordet for å begynne å jobbe på nettstedet ditt.

Trinn 4: Tilpass nettstedets design og struktur

Det er ingen hemmelighet at det visuelle er veldig viktig for noen som prøver å tiltrekke seg online trafikk og øke konverteringsfrekvensen. Alt handler om førsteinntrykket, de besøkende vil forlate nettstedet ditt i løpet av sekunder hvis de ikke appellerer til dem.

Derfor, når du bygger et nettsted fra bunnen av, er det viktig å jobbe med webdesign. Når du jobber med dette må du tenke på merkevarens generelle estetikk – dette er det som vil holde en besøkende på nettstedet ditt.

Beste praksis for webdesign:

 • Bruk et rent, strukturert design.
 • Sørg for at webdesignet ditt er optimalisert for en mobil enhet.
 • Sørg for at webdesignet ditt samsvarer med bedriftens mål og nisje.
 • Sørg for at det er enkelt å navigere.
 • Berik webdesignet med unike elementer.

Hvis du er usikker på hvordan du bygger et nettsted helt fra bunnen av, kan du henvende deg til en profesjonell webutvikler eller designer hvis du har budsjett for dette. For profesjonelt utførte nettsteder varierer prisen, det avhenger av omfanget av prosjektet. Prisen kan starte på $ 1000 og gå så høyt som $ 100.000.

Men jeg vil vise deg hvordan du kan gjøre det gratis alene.

Finne riktig tema

Temaet ditt skal passe til stilen og merkevaren din. For eksempel kan et pastell rosa tema  passer en baker og dette kan være gratis å bruke, men det passer ikke for en stålprodusent.

Hvis du bruker WordPress til å lage ditt eget nettsted, har du tilgang til et bredt utvalg av temaer å velge mellom. Inne på WordPress-dashbordet, under fanen “Utseende”, klikker du på “Temaer”. Du vil bli presentert med noen populære alternativer.

Du kan klikke på WordPress.org  “tema”-knappen og søke etter gratis temaer. Det er mer enn tre tusen temaer tilgjengelig på WordPress.org

Det er viktig å ha en ide om hvilke funksjoner du vil inkludere på nettstedet ditt, da det vil hjelpe deg å filtrere ut irrelevante temaer. Her er noen viktige punkter å fokusere på mens du lager en liste over viktige funksjoner.

Brukervennlig navigering

Det er viktig å ha et nettsted der besøkende raskt kan finne og få tilgang til informasjonen de trenger. For å oppnå dette må du ha en oversikt over hvilken type navigasjon du vil ha – ‘Toppnavigasjon’ er den mest populære. Vær også oppmerksom på at det temaet du velger ikke alltid støtter den typen navigasjon du ønsker.

Integrering av sosiale medier

Sosiale medier kan lede trafikk til nettstedet ditt. Det er viktig å ha delingsikoner på nettstedet ditt, igjen dette støttes ikke av alle temaer.

Kontakt skjema

Hvis formålet med nettstedet ditt er å samle potensielle kunder og kontaktinformasjon fra potensielle kjøpere, må du opprette et kontaktskjema. Dette hjelper også de besøkende å komme i kontakt med deg, mens du samtidig fyller opp e-postlistene dine uten problemer.

Kommentarfelt

Et kommentarfelt kan bidra til å forbedre seertall og engasjement pa nettsiden din. Dette lar publikum uttrykke sine meninger og samhandle med merkevaren din etter å ha lest innholdet ditt. Kommentarfelt er ofte aktive på de fleste nettsteder og skaper lett dialog.

Søkefelt

Å ha et søkefelt hjelper besøkende å navigere på nettsiden din enkelt ved å vise dem resultater som er spesifikke for deres søk. Så hvis nettstedet ditt inneholder mye innhold, vil et søkefelt vise seg å være veldig nyttig. Igjen, hvis du vil ha den innebygde funksjonen, må du se etter temaer som tilbyr den.

Logo og farge

Merkevarebygging bør være en av de viktigste prioriteringene når du oppretter nettstedet ditt, fordi jo raskere det formidler selskapets identitet, jo bedre.

Hvis du ønsker at nettstedet ditt skal ha firmaets logo og fargepalett, bør du velge blant temaene som støtter slike tilpasninger. Dette kan gi en forbedret og mer personlig brukeropplevelse.

Mobil Optimalisering

Med økningen i bruken av smarttelefoner, er det stor sjanse for at den besøkende åpner nettstedet ditt på mobiltelefonen. Et design som ikke passer bra på en mobilskjerm, kan føre til høy avvisningsfrekvens.

Derfor bør du lage et nettsted som bruker et mobilvennlig tema, ettersom det er en industristandard i den moderne digitale tidsalderen. Når du velger et tema for nettstedet ditt, må du sørge for at det ser bra ut på alle typer størrelser og enheter.

Skrift og farge

Merkets design og farge estetikk bør også brukes på nettstedet ditt. Disse elementene holder de besøkende interessert i å bla gjennom innholdet på nettstedet ditt. Hvis man bruker de samme skrifttypene og fargene konsekvent, kan de effektivisere merkevaresatsingen.

Så mens du oppretter ditt eget nettsted, må du sørge for at temaet du velger tilbyr deg:

 1. Et godt utvalg av skrifttyper og fargepaletter bortsett fra de innebygde.
 2. Mulighet for å kunne velge farger separat for forskjellige deler av nettstedet ditt.

E-handel støtte

Du trenger kanskje ikke denne funksjonen i utgangspunktet, men du bestemmer deg kanskje for å konvertere nettstedet ditt til en nettbutikk senere. Så for å være på den sikre siden, velg et tema som kan gi e-handel støtte.

Test det

Den beste måten å sjekke om et tema fungerer for deg eller ikke, er å teste det. Så sett opp nettstedet ditt og la det gå live – ta deg tid til å sjekke side for side og sjekk om plugins, designelementer, innhold og andre aspekter av nettstedet fungerer bra.

I tillegg vil du kunne se det endelige utseendet på nettstedet ditt med alt det opplastede innholdet og bestemme om det passer til merkevarens estetikk.

Videre kan du også sjekke ut noen forhåndslagde demosider med samme tema. Eller du kan gå til temaforfatterens nettside, og derfra kan du besøke nettsteder som allerede har brukt det samme temaet du har valgt for å se hvordan de fungerer og hvordan andre har tatt temaet i bruk.

Trinn 5: Legg til innhold / sider på nettstedet ditt

Sider er essensen av nettstedet ditt. Det er vanskelig å forestille seg et nettsted uten flere sider, ikke sant?

Fra et teknisk synspunkt er en nettside bare et dokument på nettet. Det er ikke veldig forskjellig fra det tradisjonelle Word-dokumentet ditt, bortsett fra at det har nettstedets merkevareelementer som topptekst og bunntekst.

Nettsider er enkle å lage i WordPress. Men før vi går inn i guiden, la oss diskutere hvilke sider du bør lage i utgangspunktet.

For de fleste nettsteder vil følgende sider være viktig:

 • Hjemmeside – det er den første siden de besøkende ser når de går til nettstedet ditt
 • Om oss side – en side som forklarer hva nettstedet ditt handler om
 • Kontaktside – en side som lar besøkende kontakte deg
 • Bloggside – en liste over de siste blogginnleggene dine; hvis du ikke planlegger å blogge, kan du bruke bloggsiden som et sted for bedriftsnyheter og kunngjøringer
 • Tjenesteside – hvis nettstedet du bygger er for en bedrift, bruk denne siden til å vise frem tjenestene dine
 • Butikkside – for selskaper som ønsker å starte en e-handelsbutikk

Mange av sidene ovenfor vil ha veldig lik struktur – den eneste forskjellen er innholdet på den faktiske siden. Når du først har lært å lage en side, vet du hvordan du lager dem alle.

Konklusjon

Vi håper du har fått all informasjonen du trenger om hvordan du raskt lager et nettsted. Hvis du fortsatt er nervøs for denne prosessen, kan du være trygg på at ingenting på et nettsted er permanent.

Designet, fargene og innholdet ditt kan du kontinuerlig utvikle. Nettstedet ditt kan alltid endres i henhold til det du lærer om målgruppen din og virksomheten din. Bare gjør ditt beste, og fortsett å lete etter måter å forbedre nettstedet ditt for å gjøre det til den perfekte utvidelsen av virksomheten din.