Hvordan lage innholdsfortegnelse i word

Hvordan lage innholdsfortegnelse i word? Her er en enkel steg for steg guide til Hvordan lage innholdsfortegnelse i word som alle klarer. Bli ekspert på Word!

Enten du skal skrive bachelor eller masteroppgaven din eller en mer kompleks tekst kan det være lurt å lage en innholdsfortegnelse. Mange tenker at dette kan være en del ekstra arbeid, men der tar man feil. Fortsett å les og vi skal vise deg hvordan du enklest og raskest mulig kan sette opp innholdsfortegnelse for ditt dokument.

Hvorfor og når burde man ha en innholdsfortegnelse?

Hvordan lage innholdsfortegnelse i word

En innholdsfortegnelse er absolutt lurt å ha. Ikke bare for deg som skriver teksten men for alle som eventuelt skal lese teksten. Det gjør det enklere å få en oversikt over hva teksten handler om og hvor i teksten de forskjellige avsnittene er slik at man lett kan finne fram til det avsnittet man har bruk for/ønsker å lese. Som nevnt over er det absolutt en fordel å ha en innholdsfortegnelse i lange og mer komplekse tekster. For eksempel: Bacheloroppgave, Masteroppgave og rapporter.

Så la oss komme i gang!

Dette er stegene du må ta for å sette inn innholdsfortegnelsen i Word.

  1. Først må du åpne et Word dokument. Enten ett du allerede har begynt på eller et blankt dokument.
  2. Trykk deretter på Referanser i topp menyen.
  3. Der vil du kunne se Innholdsfortegnelsen i menyen.
  4. Nå har du valgene med å velge en av de automatiske innholdsfortegnelsene eller du kan tilpasse din egen. Dette kommer ann på om du har allerede definert hvilke ord/setninger som er overskrifter og underoverskrifter. Hvis du ikke har definert dette vil du få opp en melding fra Word om at du må gjøre det for å kunne se innholdsfortegnelsen. Når du har definert hva som er overskrifter, underoverskrifter og teksten, vil Word kunne sette opp dette for deg automatisk.

Det du trenger å vite om over og underskrifter i en innholdsfortegnelse.

Som sagt er det viktig å definere hva som er hva slik at innholdsfortegnelsen blir riktig oppsatt. Dette kan du gjør i fanen Hjem. Her vil du ha flere valg som for eksempel Overskrift 1 og 2 samt undertitler og titler. Det er viktig at man fokuserer og bruker disse gjennom hele teksten. Dette vil gjør det enklere for deg underveis og du vil kunne se strukturen i innholdsfortegnelsen din med en gang. 

Husk at hvis du gjør endringer i teksten din som vil påvirke innholdsfortegnelsen din, kan du oppdatere denne på denne måten.

  1. Gå til referanser
  2. Trykk på oppdater tabell

Her vil du kunne få 2 forskjellige alternativer. 

  1. Oppdater bare sidetall- hvis du velger dette oppdaterer du kun sidene overskriftene er på. Dette forandrer ikke noen endringer som eventuelt har blitt gjort i overskriften tekstene.
  2. Oppdater hele tabellen-hvis du velger dette oppdaterer du eventuelle endringer som er gjort med overskrift tekstene.
  3. Trykk OK 

Så når du er klar for å skrive ditt neste mesterverk følg disse 2 tipsene. Fokuser og bruk innholdsfortegnelsen når du skriver teksten din og husk å alltid oppdatere innholdsfortegnelsen underveis i arbeidsprosessen. Dette vil gjøre livet ditt enklere, samtidig vil det bli lett å lese for dine fremtidige lesere.

Lykke til med skrivingen!