Hvordan regne kvadratmeter

Hvordan regne kvadratmeter? Her er en enkel guide til Hvordan regne kvadratmeter som alle klarer enkelt og greit.

Du trenger ikke å være en brainiac for å finne ut denne.

Kvadratmeter er en måling av arealet, vanligvis brukt til å måle et todimensjonalt rom som et område eller et gulv. For eksempel kan du måle størrelsen på en sofa i kvadratmeter, og deretter måle stuen din i kvadratmeter for å se om den passer. I denne artikkelen vil vi forklare trinn for trinn hvordan du må beregne kvadratmeter for ethvert rom, sted, område, … du kan tenke deg.

Velg en målestokk eller metrisk målebånd. 

Velg en målestokk linjal eller målebånd med meter (m) eller centimeter (cm) trykt på. Disse verktøyene vil gjøre det lettere å beregne kvadratmeter, siden de ble designet i samme målesystem. Forsikre deg om at du måler alt perfekt, slik at du ikke får problemer senere.

Når du har de riktige verktøyene for jobben, vil du være klar for neste trinn: Mål lengden på det valgte området. Som nevnt innledningsvis er kvadratmeter en enhet for å måle areal, eller størrelsen på et todimensjonalt objekt som et gulv eller et område. Bruk måleverktøyet ditt til å måle den ene siden av objektet, fra det ene hjørnet til det andre, og skriv ned resultatet. Hvis objektet er lengre enn 1 meter, må du huske å inkludere både meter og centimeter av målingen. For eksempel “2 meter 20 centimeter.”

Hvordan regne kvadratmeter

Det neste trinnet du må gjøre er å måle bredden. Bruk det samme verktøyet til å måle bredden på det samme området eller objektet. Den siden du måler i dette trinnet, skal være vinklet nær 90º fra lengden på objektet du målte tidligere, som to sider av et kvadrat ved siden av hverandre. Ikke glem å skrive ned dette nummeret, i tilfelle du glemmer det.
Extra: Med mindre objektet du måler er mye mindre enn 1 meter, kan du runde til nærmeste centimeter når du måler. For eksempel, hvis bredden er litt over 1 meter 7 centimeter merket, bør du bare bruke “1m 7cm”som mål. Så uten å bruke desimaler eller millimeter målinger.

For å gjøre ting enklere for deg, må du konvertere centimeter til meter. Vanligvis vil målingene ikke fordeles jevnt i meter. I stedet vil du måle både meter og centimeter, for eksempel “2 meter 25 centimeter.” Fordi 1 centimeter = 0,01 meter, kan du konvertere en centimeter måling til meter ved å flytte desimaltegnet to sifre til venstre. Bare se på disse eksemplene:

25cm = 0,25m, så 2m 25cm = 2m + 0,25m = 2,25m

7cm = 0,07m, så 1m 7cm = 1,07m

Nå har vi kommet til formelen for å beregne kvadratmeter. Du må multiplisere lengden og bredden sammen. Når begge målingene er omgjort til meter, multipliserer du dem sammen for å få målingen av området i kvadratmeter. Det er best å bruke en kalkulator slik at du ikke gjør noen feil. For eksempel:

2,25m x 1,07m = 2,407 kvadratmeter (m2).

Når du har beregnet kvadratmeteren, bør du alltid sørge for å runde den av til en mer praktisk måling. Hvis du får en lang desimal som svar, for eksempel 2,407 kvadratmeter, vil du sannsynligvis avrunde den til et tall med færre sifre, for eksempel 2,41 kvadratmeter. Faktisk, siden du sannsynligvis ikke målte riktig ned til den minste brøkdelen av en meter, er de siste sifrene sannsynligvis ikke nøyaktige uansett. I de fleste tilfeller kan du runde til nærmeste centimeter (0.01m).

Hvis du følger disse trinnene, vil du kunne slutte å kjøpe ting som er for små eller for store for huset ditt. Alt takket være en enkel matematisk formel.