Hvordan ta skjermbilde på Mac

Hvordan ta skjermbilde på Mac? Her er en enkel steg for steg guide til hvordan ta skjermbilde på Mac som alle klarer.

3 måter å ta et skjermbilde av Mac-skjermen din

Hvis du er en person som trenger å ta skjermbilder regelmessig på din Mac-maskin, vil denne artikkelen være en livredder. Vi gir deg tre vanlige hurtigtaster for å ta skjermbilde, og vi vil også gå gjennom hvordan du arbeider med skjermbildene når du har tatt dem. Fordi Apple gir deg et stort antall alternativer for å enkelt lagre, slette og åpne skjermbildet.

Hvordan ta skjermbilde på Mac

Det første alternativet: Command-Shift-3

Denne kombinasjonen tar et skjermbilde av hele skjermen din. 

Det andre alternativet: Skift-Command-4

Bruk denne kombinasjonen for å gjøre markøren til et kors, som du kan dra for å velge en del av skjermen du vil markere. Du må slippe museknappen for å ta skjermbildet.

Men du kan også “leke“ med denne kombinasjonen.

Trykk og slipp mellomromstasten: Krysset blir til et lite kameraikon, som du kan flytte over et hvilket som helst åpent vindu. Klikk på ønsket vindu for å ta et skjermbilde av det. Et skjermbilde tatt med denne metoden har en hvit kant rundt vinduet med litt skygge.

Det tredje alternativet: Skift-Command-5

Denne kombinasjonen henter et lite panel nederst på skjermen med alternativene for skjermopptak. Det er tre skjermbilder som lar deg fange hele skjermen, et vindu eller et utvalg av skjermen.

På samme måte lar de to videoopptaksknappene deg ta opp hele skjermen eller en del av den. Til venstre er en X-knapp for å lukke skjermbildepanelet, men du kan også bare trykke på Escape-tasten for å gå ut.

På høyre side er en alternativknapp. Den lar deg velge hvor du vil lagre skjermbildet- Skrivebord, Dokumenter, Utklippstavle, E-post, Meldinger eller Forhåndsvisning – og angi en forsinkelse på 5 eller 10 sekunder, slik at du kan stille opp elementer som ellers kan forsvinne når du kobler til skjermbildeverktøyet ditt. .

Hvis skjermbildepanelet er i veien for deg, kan du ta tak i den venstre kanten og dra det til et nytt sted på skjermen.

Svevende miniatyrbilde

Hvis du bruker det flytende miniatyrbildet, får du rask tilgang til markeringsverktøy for å jobbe med skjermbildet ditt. Du kan sveipe det svevende miniatyrbildet bort eller bare la det gli av seg selv, og det blir lagret på stedet du sist lagret et skjermbilde. Klikk på miniatyrbildet, så åpnes det i et forhåndsvisningsvindu for Markup View (men ikke forhåndsvisning) med alle markeringsverktøyene du får i forhåndsvisning.

Du kan høyreklikke på miniatyrbildet for å:

  • Lagre skjermbildet på skrivebordet, Dokumenter-mappen eller utklippstavlen
  • Åpne skjermbildet i Mail, Meldinger, Forhåndsvisning eller Bilder
  • Vis skjermbildet i Finder
  • Slett skjermbildet
  • Åpne skjermbildet i forhåndsvisningsvinduet for Markup beskrevet ovenfor
  • Lukk og lagre skjermbildet

Skjermbildene samles automatisk på skrivebordet ditt. Finder gir deg en liten forhåndsvisning av filer slik at du kan se dem før du åpner dem. Såkalte “Quick actions” kan du raskt utføre korte handlinger fra Finder, for eksempel å rotere et bilde eller slå sammen flere filer i PDF.

Du trenger ikke å bekymre deg for at Mac-skrivebordet fylles opp på kort tid, fordi Stacks-funksjonen sørger for at filer automatisk slås sammen. Faktisk er det mapper der for eksempel alle bilder, PDF-filer og andre filformater er samlet. Hvis du klikker på en slik samling, vil alle filene vises. Praktisk hvis du regelmessig tar skjermbilder.

Som du kan se, er det veldig enkelt å ta et skjermbilde med disse tipsene.